Promovarea culturii antreprenoriale si adaptabilitatii fortei de munca prin dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale in regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov

0

universitatea-romano-americanaIncepand cu data de 9 februarie 2015Universitatea Romano – Americana din Bucuresti, sub coordonarea Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala „Eleutheria”(CADI), implementeaza in parteneriat cu Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu si SC Metoda Studii Consultanta Romania SRL (MSCR), proiectul cu titlul „START UP ANTREPRENORIAL”, cod contract POSDRU/176/3.1/S/150369, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale”, avand o durata de implementare de 10 luni, in perioada 09.02.2015 – 08.12.2015.

Obiectivul general (OG) al proiectului urmareste sprijinirea antreprenoriatului si cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale in regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri si ocupare.

Activitatile derulate in cadrul proiectului vizeaza cresterea nivelului de pregatire a minim 400 persoane, din care minim 200 persoane intre 18-25 de ani aflate in invatamantul superior, in domeniul antreprenorial, respectiv in noi domenii de ocupare si antreprenoriat, precum mediu, cultura, IT, servicii individualizate; dezvoltarea unei scheme de ajutoare pentru demararea a 40 de noi afaceri care vor angaja minim 80 de persoane,precum si asistenta integrata in initierea si dezvoltarea afacerilor.

In cadrul proiectului, se organizeaza cursuri pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale, sesiuni de formare care se vor derula in cursul lunii aprilie si vor fi sustinute in paralel in cele doua regiuni de implementare (Bucuresti-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia).

Cei 400 de cursanti vor fi impartiti in 16 grupe, de maximum 25 de participanti, fiecare curs avand o durata de 5 zile. Pe toata durata cursurilor participantii vor beneficia de cazare si masa gratuite (acolo unde se impune), precum si de o subventie acordata la finalizarea cursurilor.

Persoanele care vor absolvi cursul, vor avea, ulterior, posibilitatea de a se inscrie intr-un concurs de idei de afaceri, la finalul caruia cele mai bune 40 de planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialisti, vor beneficia de un ajutor minimis de 25.000 de Euro, pentru a putea fi demarate in mod concret.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.