Citatele Plan De Afacere

„Succesul inseamna 1% inspiratie si 99% transpiratie”

„Avand un plan minutios si detaliat, puteti invinge; avand un plan neglijent si mai putin detaliat, s-ar putea sa nu invingeti. Insa esecul este si mai previzibil daca nu planificati deloc! O victorie sau o infrangere poate fi prevazuta pornind de la modul in care actiunea a fost planificata in avans.” (Sun Tzu)

„Tu vezi ceva si te intrebi De ce? Eu insa visez ceva ce nu a existat niciodata si ma intreb De ce nu?” (George Bernard Shaw)

„Consultantul este acea persoana care isi salveaza clientul aproape atat cat acesta sa-i poata plati factura.” (Arnold H. Glasgow)

„Conferinta reprezinta o reuniune a unor persoane importante care, luate fiecare in parte, nu pot face nimic, insa impreuna pot decide ca nimic nu poate fi facut.” (Fred Allen)

„Asigurati-va ca aveti un vicepresedinte responsabil pe departamentul revolutii, pentru a provoca nelinistea colegilor dvs. mai conventionali.” (David Ogilvy)

„Aceasta scrisoare este mai lunga decat de obicei numai din cauza ca nu am avut timp sa o fac mai scurta.” (Blaise Pascal)

„Cred ca una dintre legile imuabile ale afacerilor poate fi rezumata astfel: cuvintele raman cuvinte, explicatiile raman explicatii, promisiunile raman promisiuni – numai performantele devin realitate.” (Harold Geneen)

„Orice ai intreprinde, nu exista cale mai usoara de realizare.” (J. D. Holland)

„Fiecare lucru trebuie facut la momentul potrivit, respectandu-se o succesiune.” (J. D. Holland)

„Ceea ce creste repede se ofileste; ceea ce creste incet rezista.” (J. D. Holland)

„In zilele noastre, succesul unei persoane in afaceri depinde de capacitatea sa de a convinge ca detine ceva de care ceilalti au nevoie.” (Gerald Stanley Lee-Crowds)

„Inteligenta consta in identificarea oportunitatilor.” (Proverb chinezesc)

„Libertatea de a esua este vitala daca vrei sa ai succes.” (Michael Korda)

„Majoritatea personalitatilor care au reusit in viata suporta din cand in cand un esec, iar faptul ca acesta nu face decat sa-i dirijeze spre o noua tentativa de succes este dovada fortei lor.” (Michael Korda)

„Oriunde ati fi, vorbiti limba locului in care va aflati.” (Proverb chinezesc)

„Pentru a-i cunoaste pe ceilalti, cunoaste-te pe tine insuti.” (Proverb chinezesc)

„Singurele limite sunt, ca intotdeauna, cele ale viziunii.” (James Broughton)

„Eu vin dintr-un mediu in care atunci cand vezi un sarpe, il omori. La GM, daca vezi un sarpe, trebuie mai intai de toate sa angajezi un consultant in serpi”. (H. Ross Perot)

„Pentru posturile manageriale de varf am nevoie de oameni pasionati, muncitori si nonconformisti. Acestia sunt cei care incearca sa faca mai mult decat li se cere – ei isi ating intotdeauna scopul.” (Lee Iacocca)

„De aceea spun: cunoaste-ti dusmanul si cunoaste-te pe tine insuti si nu vei fi infrant nici intr-o suta de lupte.” (Sun Tzu)

„Atunci cand nu stii nimic despre dusmanul tau, dar te cunosti pe tine insuti, sansele tale de a invinge sau de a pierde sunt egale.” (Sun Tzu)

„Daca nu-ti cunosti nici dusmanul, nici pe tine insuti, vei fi cu siguranta infrant in fiecare lupta pe care o vei purta.” (Sun Tzu)

„Domnilor, eu nu am putut beneficia de aceleasi avantaje ca si dvs. Putina educatie de care dispun am obtinut-o la Universitatea Vietii.” (Horatio Bottomley)

„Nu exista invatatura mai buna decat o situatie dificila.” (Benjamin Disraeli)

„Daca toate produsele ar fi identice, oamenii ar cumpara de la un prieten. Daca produsele nu ar fi chiar identice, oamenii ar continua sa cumpere de la un prieten.” (Mark McCormack)

„Oamenii isi aduc aminte de calitate mult timp dupa ce pretul a fost deja uitat.” (Slogan al familiei Gucci)

„Acumuleaza intelepciune in mod placut cel care invata din experienta altuia.” (Plaut)

„Daca o singura piesa este mutata gresit, intreaga partida este pierduta.” (Proverb chinez)

„Afacerile, mai mult decat orice alta activitate, reprezinta un calcul permanent, un exercitiu de antidipare instinctiv.” (Henry R. Luce)

„Un cal de curse care poate parcurge o mila cu cateva secunde mai repede decat ceilalti cai este de doua ori mai valoros. Acest surplus nesemnificativ se va dovedi a fi cea mai importanta valoare a sa.” (John D. Hess)

„In afaceri, secretul consta in a sti ceea ce nu stie nimeni altcineva.” (Aristotel Onassis)

„Mostenirea dvs. ar trebui sa consiste in faptul ca veti lasa in urma o situatie mai buna decat cea pe care ati preluat-o.” (Lee Iacocca)

„Daca exista o modalitate mai buna … gasiti-o.” (Thomas A. Edison)

„Daca vreti sa reusiti, trebuie sa meditati; sa meditati pana va doare. Trebuie sa intoarceti orice problema pe toate partile in mintea dvs., pana veti fi convinsi ca nu exista aspect al acesteia pe care nu l-ati abordat.” (Lord Thomson of Fleet)

„Conturile unei banci reflecta situatia scriptica a acesteia. Situatia sa faptica este totusi un pic mai favorabila.” (Presedintele London and County Bank, 1901)

„Atunci cand beneficiile sunt importante, riscurile sunt mari.” (Proverb chinezesc)

„Analizeaza trecutul si vei cunoaste viitorul.” (Proverb chinezesc)

„Problema datelor este ca sunt prea multe.” (Samuel McChord Crothers)

„Scopul fundamental si absolut este sa facem bani pe seama unor clienti multumiti.” (Sir John Egan)

„Nu poti castiga mult daca nu cheltuiesti macar putin.” (Proverb chinezesc)

„Mai bine sa se uzeze decat sa rugineasca.” (Episcopul Cumberland)

„Cheltuielile sunt efectuate pentru a genera venituri.” (C. Northcote Parkinson)

„Salariile nu sunt platite de patron; acesta din urma nu face decat sa distribuie banii. Salariile sunt platite de produs.” (Henry Ford)

„Cu cat este mai mare sediul central, cu atat mai decadenta este compania.” (Sir James Goldsmith)

„Cei care prospera nu contesta impozitele.” (Proverb chinezesc)

„Banca este o institutie care iti va imprumuta bani daca reusesti sa demonstrezi ca nu ai nevoie de ei.” (Bob Hope)

„O intreprindere inseamna mai multe lucruri, ultimul dintre acestea fiind Bilantul contabil.” (Harold Green)

„Fluviul Iangtze nu se intoarce niciodata din drum, ci curge tot timpul inainte.” (Proverb chinezesc)

„Orice problema ascunde in sine o oportunitate atat de mare incat aceasta din urma anuleaza literalmente problema.” (Joseph Sugarman)

„Cele mai importante succese au fost obtinute de persoane care au identificat o problema si au reusit sa o transforme in oportunitate.” (Joseph Sugarman)

„Banii disponibili pot cumpara orice se afla in stoc.” (Proverb chinezesc)

„Problema este ca daca nu risti nimic, risti si mai mult.” (Erica Yong)

„Daca nu intri in vizuina tigrului, cum poti captura puiul?” (Proverb chinezesc)

„De victorie se bucura doar cei mai perseverenti.” (Napoleon)

„Tot ceea ce putea fi inventat a fost inventat deja.” (Charles H. Duell)

„Cine naiba vrea sa-i auda pe actori vorbind?” (H.M. Warner)

„Avioanele sunt jucarii interesante, dar fara valoare militara.” (Maresal Ferdinand Foch)

„Conceptul este interesant si bine conturat, insa pentru a lua o nota mai mare de 7 ideea trebuie sa fie fezabila.” (Profesor de management de la Yale University)

„Majoritatea oamenilor renunta in momentul in care sunt foarte aproape de reusita. Ei lasa totul balta pe ultima suta de metri. Ei renunta la lupta in ultimul minut al meciului, la un pas de actiunea castigatoare.” (H. Ross Perot)

„Marile idei transformate in practica devin mari fapte.” (Hazlitt)

„Cel care este exagerat de prudent nu va face mare lucru.” (Schiller, William Tell)

„Mai intai, creati-va un renume de geniu creativ. Apoi, inconjurati-va de parteneri mai buni decat dvs. Si in al treilea rand, lasati-l sa-si faca treaba.” (David Ogilvy)

„O persoana devotata documentelor si-a pierdut spiritul de initiativa. Ea se confrunta cu lucruri care i se aduc la cunostinta, incetand sa mai observe ceva din proprie initiativa. Aceasta persoana a fost in permanenta strivita de munca sa.” (Profesor C. Northcote Parkinson)

„Toti stiau ce voia Walt. Toti aveau obiective. Toate acestea au fost comunicate de sus in jos pe scara ierarhica. Nivelul managerial nu era stufos si responsabilitatile erau clar definite. Aveam o buna imagine personala si compania functiona bine”. (Un fost responsabil executiv al companiei Walt Disney (compania avea atunci 200 de salariati)

„Conducerea strategica necesita o calitate suplimentara. Aceasta consta in usurinta cu care o persoana accepta sa dea o impresie de superficialitate; usurinta de a discuta idei pe jumatate conturate, dat fiind faptul ca majoritatea ideilor bine conturate se nasc sub aceasta forma; onestitate totala, usurinta cu care acceptati ca nu aveti dreptate.” (Sir John Hoskyns)

„Persoana careia i se refuza oportunitatea de a lua decizii importante incepe sa considere ca fiind importante deciziile pe care are dreptul sa le ia. Ea va deveni obsedata de arhivarea dosarelor, pasionata de ascutirea creioanelor, incantata sa se ocupe de deschiderea (sau inchiderea) ferestrelor si capabila sa utilizeze doua sau trei pixuri de culori diferite.” (Profesor C. Northcote Parkinson)

„Daca nu stiti in ce directie va indreptati, veti ajunge probabil in alta parte.” (Dr. Laurence J. Peter)

„Problemele semnificative cu care ne confruntam nu pot fi rezolvate la acelasi nivel de rationament care le-a identificat.” (Albert Einstein)

„Cand esti un Urs cu Minte Putina si te Gandesti la Lucruri, descoperi uneori ca un Lucru care parea foarte Gandibil in capul tau este destul de diferit atunci cand iese la suprafata si este privit de alte persoane.” (A.A. Milne, The House at Pooh Corner)

„Problemele care raman cu incapatanare nerezolvate trebuie intotdeauna suspectate a fi intrebari formulate gresit.” (Alan Watts)

„Marile idei au nevoie atat de mecanism de aterizare, cat si de aripi.” (C. D. Jackson)

„Cina noastra nu o datoram bunavointei macelarului, a berarului sau a brutarului, ci modului in care acestia isi urmaresc propriile interese. Nu ne adresam umanitatii, ci egoismului lor si nu le vorbim niciodata de propriile noastre necesitati, ci de avantajele lor.” (Adam Smith)