Cele mai importante 5 intrebari si raspunsuri despre sistemele POS de plata

2

Numeroasele detalii si functionalitati referitoare la sistemele POS de plata pot fi coplesitoare, mai ales pentru un antreprenor care nu este familiarizat cu utilizarea metodelor fiscale moderne. Nevoia de a alege cele mai bune echipamente pentru gestionarea tranzactiilor devine si mai accentuata in contextul in care pe piata exista o diversitate de tipuri de sisteme POS, astfel ca misiunea decidentilor unei afaceri devine si mai dificila.

Pentru a intelege mai bine care este rolul unui astfel de echipament fiscal si care sunt beneficiile pe care utilizarea sa le aduce business-ului, vom raspunde la cateva intrebari esentiale:

Ce este un sistem POS de plata?

Un sistem de tip Point of Sale reprezinta aparatura si software-urile folosite de catre categorii diverse de comercianti (restaurante, magazine, fast-food-uri, case de schimb valutar, benzinarii etc.) pentru efectuarea tranzactiilor. Adesea, acesta este mentionat si sub alte denumiri: POP (Point of Purchase) sau EPOS (Electronic Point of Sale).

Ce avantaje ofera utilizarea unui sistem POS de plata?

Tot mai multi proprietari de afaceri apeleaza la utilizarea unui POS, din mai multe motive. Un prim avantaj al acestor echipamente fiscale este acela ca reduce in mod considerabil timpul necesar administrarii afacerii, deoarece tranzactiile se vor desfasura mai rapid si mai fluent. Totodata, acestea permit un bun control al stocurilor si al angajatilor si poate fi folosit in acelasi timp ca un instrument de marketing pentru atragerea de noi clienti.

Care sunt limitarile unui sistem POS de plata?

Dincolo de numeroasele avantajele pe care le ofera, sistemele POS au si cateva limitari functionale. De exemplu, un sistem POS nu poate realiza operatiuni de contabilitate avansata. De asemenea, introducerea electronica a facturilor de la furnizori se va face, cel putin in prima faza, manual.

Ce reprezinta un sistem POS All-in-One?

Sistemele POS All-in-One sunt alcatuite dintr-o singura componenta unitara. Aceasta se prezinta sub forma unui monitor care incorporeaza hard disk-ul, procesorul, precum si celelalte componente ale computerului. Modelele noi de POS All-in-One sunt prevazute cu monitor touch screen. Cea mai importanta dintre facilitatile pe care le ofera un astfel de echipament se refera la posibilitatea de conectare a multiplelor tipuri de periferice (imprimante fiscale, cititoare de coduri de bare si altele).

Ce este POS-ul bancar?

Un POS bancar este echipamentul care citeste cardurile bancare, facilitand o metoda de plata mult mai rapida si mai moderna decat cea cash (si anume plata cu cardul). Acesta se mai numeste si terminal de plata.

Share.

2 comentarii

  1. Lacrima Ungur on

    Se pot face fraude cu un POS? O cunoștință a furat telefonul și cardurile fiului meu decedat și a făcut ravagii în toate conturile bancare plus PayPal , Amazon etc.
    A cumpărat un POS furând din telefonul mobil, prin retrimitere pe adresa sa a contractului financiar al PFA a fiului., cu doar 30 lei.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.