Model plan de afaceri pentru infiintarea unei ferme de gaini ouatoare

18

Sinteza planului de afaceri

Societatea Eggs SRL si-a inceput activitatea in anul 2009 cu un capital social de 200 RON.

Tipul activitatii principale este cresterea pasarilor. Capitalul social este impartit in 2 parti sociale cu valoarea de 100 RON fiecare si este reprezentat de aport in numerar si in natura (terenul pentru constructia fermei).

Afacerea este considerata o oportunitate pe piata locala, prin caracterul specializat. Fiind o ferma de crestere a gainilor pentru oua, isi va concentra activitatea pentru optimizarea productiei si pentru a valorifica un potential calitativ ridicat.

Din statisticile existente, o gaina crescuta in conditiile gospodariilor taranesti produce pe an circa 120 oua, exclusiv in timpul verii, dar consuma pe zi 120 g graunte, sau pe an 43,8 kg, rezultand cca. 365 g furaje pe ou, fata de 280 – 300 oua pe an in sistemul intensiv de crestere, cu un consum de 140 -1 50 g pe ou. In concluzie, oportunitatea afacerii consta in faptul ca o gaina crescuta in sistem intensiv (ferma) produce de 2,3 – 2,5 ori mai multe oua pe an, cu un consum de furaje pe ou de 2,4 – 2,6 ori mai mic.

Datorita pietii insuficient controlate in Romania, pe piata exista trei categorii de oua (oua de complex, oua taranesti si oua de import).

Consumatorii urbani pot consuma anual 2,9 miliarde oua (11,9 milioane x 250 oua). In prezent se produc industrial numai 1,2 miliarde, cu perspective ca acest numar de oua sa scada in perioada urmatoare.

Conducerea fermei este asigurata de cei doi asociati fondatori, cu rol activ in societate, ocupand posturile de Director de Productie si Director Comercial. Cei doi formeaza o echipa atat prin calitatile comune (capacitati organizatorice, abilitati de lider, spirit practic), cat si prin aptitudinile complementare pe care le poseda:

Pentru dezvoltarea activitatii, Eggs SRL si-a propus valorificarea terenului (1 ha) aportat de cei 2 asociati, prin construirea a 4 hale pentru cresterea gainilor, a unui depozit si a unui sediu pentru birouri.

Acest proiect necesita o suma initiala de 1.300.000 EUR, detaliata in cadrul planului financiar.

Pentru obtinerea acestei sume se are in vedere contributia financiara a unui investitor, implicat pasiv in desfasurarea activitatii firmei.

De asemenea, se estimeaza o crestere a veniturilor (incepand cu al doilea an de functionare) cu 25% anual.

Investitorii interesati sa finanteze afacerea de fata urmeaza sa beneficieze de 30% cota parte din noul capital social in urma investitiei.

Posibilitatile de parasire a afacerii disponibile pentru un potential investitor vor fi stabilite de comun acord in momentul investirii fondurilor.

Descrierea afacerii

SC Egss SRL va avea ca obiect de activitate cresterea pasarilor (pentru carne), CAEN
A0147. Ferma urmeaza sa isi desfasoare activitatea pe terenul de 1 ha detinut de cei doi fondatori, in zona Farau.

Misiunea companiei este aceea de a valorifica potentialul productiei locale de oua, pentru a oferi consumatorilor produse cu valoare superioara .

De asemenea, valorile care stau la baza afacerii sunt calitatea si depasirea asteptarilor clientilor.

Obiectiv general : Asigurarea productiei de oua in 3 zone cheie ale judetului Alba.

Obiective calitative:
– dezvoltarea unei imagini favorabile pe piata distribuitorilor zonali de oua;
– pozitionarea in mintea potentialilor clienti (intermediari) ca ferma de la care se poate obtine cel mai simplu oua de gaina sanatoase;
– crearea unor relatii cu furnizorii si distribuitorii bazate pe incredere si profesionalism;
– consolidarea imaginii pe piata prin promotii si campanii de fidelizare;
– cresterea gradului de loialitate al clientilor (intermediari) fata de produsele oferite;
– specializarea exclusiv pe avicultura ecologica;

Obiective cantitative:
– dezvoltarea unui portofoliu de minim 20 clienti (distribuitori);
– atingerea unei cifre de afaceri de cel putin 700.000 euro;
– atingerea unei cifre de afaceri de 875.000 euro;
– cresterea profitabilitatii productiei de oua cu 20%;
– extinderea portofoliului de clienti (intermediari) cu 30%;
– reinvestitia a 80% din profitul obtinut in actualizarea tehnologiilor;
Realizarea obiectivelor propuse se va baza pe un sistem bine organizat al productiei si o strategie de distributie flexibila si avantajoasa reciproc. De asemenea, unul din mijloacele de obtinere a succesului pe piata se intentioneaza a fi o importanta investitie in mijloacele de promovare in randul intermediarilor.

Definirea pietei

Fundamentarea actiunilor firmei porneste de la urmatoarele premise si anume: firma va fi orientata in permanenta catre clienti si catre piata. Intreaga activitate si intreg personalul vor fi canalizate in directia satisfacerii cererii clientilor intermediari si finali.

Descrierea pietei

Pe piata din Romania predomina influenta negativa a productiei taranesti de oua. Cele 5,5 miliarde de oua se realizeaza doar in cca. 7 luni din an (aprilie – septembrie), iar impreuna cu cele 0,6 miliarde produse de sectorul industrial in aceiasi perioada asigura populatiei tarii cca. 1 miliard de oua pe luna, adica aproape 40 oua lunar pe locuitor. In celelalte cinci luni ale anului, exista pe piata interna aproape numai ouale produse de sectorul industrial (cca. 0,5 miliarde), asigurand doar 10 milioane oua pe luna, sau doar 4,5 oua pe locuitor. Aceasta neasigurare a pietii determina cresterea excesiva a pretului oualor in timpul anotimpului rece, ca si masive importuri de oua, care destabilizeaza piata interna, ce nu mai poate fi controlata cu cantitatea foarte mica de oua autohtone.

In Romania sunt produse in prezent numai 1,2 miliarde oua in conditii industriale, care sa poata fi comercializate conform HG 415/2004, adica sa fie sortate, marcate, ambalate, pastrate la temperatura de maximum 14°C si comercializate corespunzator. Cele cca. 5,5 miliarde oua produse in micile gospodarii taranesti nu pot fi comercializate in conformitate cu HG 415/2004, neindeplinind nici una din conditiile prevazute de reglementarile UE. De aceea, dupa ce o parte dintre aceste oua sunt utilizate pentru clocire si scoatere de pui de o zi, restul se autoconsuma sau se ofera ocazional la rudele si cunostintele din mediul urban al producatorilor agricoli.

Odata cu infiintarea exploatatiilor agricole, sunt incurajate microferme, iar exploatatiile agricole vor inlocui treptat productia de oua a micilor producatori agricoli, al caror numar si activitate vor scadea treptat in perioada urmatoare. Micii producatori agricoli vor continua sa-si produca ouale pentru autoconsum, iar populatia urbana – in numar de 11,9 milioane in prezent, dar care va creste treptat – se va aproviziona numai de la producatorii industriali actuali, la care se vor adauga producatorii cu exploatatii agricole (avicole).

Dar producatorii avicoli actuali risca sa-si reduca productia la jumatate in urmatorii ani, ca urmare a interzicerii bateriilor actuale in care se cresc ouatoarele, adica sa ajunga la cca. 600 milioane de oua, care n-ar asigura decat cca. 50 oua pe locuitor urban, fata de 250 oua cat sunt necesare pentru o hranire rationala. Se estimeaza ca se vor infiinta cateva complexe avicole de ouatoare, sau se vor introduce baterii alternative, admise de UE, in unele din complexele avicole actuale, insa aceste cresteri de capacitate vor fi nesemnificative intr-o perioada in care avicultura industriala poate sa ofere doar 20 % din productia de oua necesara populatiei. Infiintarea de exploatatii avicole nu este numai in interesul noilor producatori avicoli din Romania, ci – mai ales – este de interes national.

Segmentul tinta

Mai jos sunt detaliate informatii cu privire la clientii vizati, caracteristicile lor comune, precum si modul in care privesc acestia principalul beneficiu al ofertei de oua de gaina:
– distribuitori, persoane juridice;
– centre comerciale, supermarketuri;
– deschisi la introducerea de noi produse consumatorului final;
– interesati de construirea/ consolidarea unor valori precum calitatea;
Pe termen lung, se urmareste mentinerea si fidelizarea acestor clienti si in acelasi timp atragerea de noi firme interesate de ouale proaspete de gaina, superioare calitativ, lucru care va implica si un consum mai mare de resurse umane, financiare si materiale. De asemenea, se va urmari patrunderea pe piata marilor centre comerciale de tip hipermarket.

Concurenta

Concurenta este una puternica la nivel de industrie si se remarca urmatoarele categorii de concurenti directi:
– principalele companii cu distributie la nivel national (Toneli Group, Agricola Bacau, Agrisol);
– fermele de ouatoare care folosesc tehnologia de crestere a pasarilor in baterii.
Concurenta indirecta este reprezentata de:
– ferme de alte tipuri de oua (prepelita);
– producatorii individuali de oua de gaina (gospodariile);

Surse de concurenta viitoare
Fermele avicole ecologice sunt considerate principale surse de concurenta viitoare, deoarece pe termen lung, populatia Romaniei va acorda o mai mare atentie produselor bio certificate. In prezent, industria alimentatiei bio este foarte slab reprezentata in tara noastra, dar pe termen lung are perspective multiple de dezvoltare, datorita tendintelor globale. In acest sens, Egs SRL urmareste deschiderea unei linii de productie bio in urmatorii ani.

Bariere de intrare pe piata
Principala bariera de intare pe piata este lipsa notorietatii fermei si pozitia puternica ocupata de marii jucatori pe piata de oua de gaina. Alta bariera se considera lipsa flexibilitatii unor furnizori, ceea ce ar ingreuna procesul de productie. De asemenea, si flexibilitatea si gradul de deschidere al distribuitorilor poate reprezenta o bariera pe piata abordata, motiv pentru care ne-am orientat spre un canal cat mai scurt de distributie rentabil in situatia actuala. Pe viitor se intentioneaza crearea propriului lant de distributie.

Planul de marketing

Pentru primul an de activitate ne propunem urmatoarele obiective:
Calitative:
– castigarea unui renume zonal;
– crearea unei imagini profesioniste in randul distribuitorilor;
Cantitative:
– atingerea targetului de vanzari propus: 7.300.000 oua/ an;
– dezvoltarea unei retele de minim 20 distribuitori.

Strategia de vanzari si distributie
Strategia de vanzari este conceputa pentru a pune bazele unui portofoliu de clienti la intrarea firmei pe piata. Activitatea de vanzari va fi desfasurata de cei 2 agenti de vanzari din cadrul Departamentului Comercial si va urmari o traiectorie orientata spre rezultat.

Tehnica de vanzare ce urmeaza a fi implementata se va concretiza prin contactarea telefonica a reprezentantilor companiilor din baza de date, cu scopul de a stabili intalniri pentru a prezenta oferta de produse disponibila din partea Eggs SRL. Pana la incheierea unui contract se estimeaza un numar de minim 2 intalniri intre reprezentantii de vanzari si clienti, pentru clarificarea detaliilor legate de distributie.

Promovarea si relatiile publice
Ferma va beneficia atat de un logo, cat si de un slogan, pentru a fi mai usor recunoscuta in randul clientilor:

Ca mijloc de promovare se va alege mediul de comunicare online (site, newsletter), precum si materialele promotionale.

Site-ul va fi unul de prezentare al companiei si al beneficiilor oferite colaboratorilor, iar newsletterul se doreste a fi unul informativ cu tenta interactiva, construit pe principiul utilitatii pentru clienti (intermediari). Se va pune mai putin accent pe descrierea firmei si se vor redacta articole si stiri cu continut de specialitate, de interes pentru distribuitori. De asemenea, in cazul ofertelor speciale, acestea vor fi prezentate in acest newsletter.

Mapa de prezentare a fermei pentru intermediari va contine pe langa prezentarea firmei si avantajele unei colaborari, idei de promovare in randul consumatorului final, puse la dispozitie in mod gratuit. Astfel se urmareste ca distribuitorii sa fie interesati sa faca eforturi minime pentru a-si vinde marfa, obtinand un beneficiu din partea fermei, pe langa produsele de baza. Solutiile depromovare puse la dispozitie sunt reprezentate de:
– brosuri cu retete din carne de pui, sfaturi de compatibilitate intre alimente si bauturi;
– brosuri informative legate de alimentatia sanatoasa;
– materiale promotionale de tipul: tacamuri sau farfurii branduite;
Mijloacele de promovare vor fi suplinite de activitatea de vanzari desfasurata in cadrul Departamentului Comercial.

[buton_vrei_plan]

Produsele si serviciile

Capacitatea fermei va fi de 32.000 de gaini ouatoare, ingrijite corespunzator pentru o productie optima. Ouale proaspete vor fi ambalate si etichetate „in-house” pentru o rationalizare a costurilor si vor fi distribuite pe baza de contract centrelor comerciale din zona.

Utilitatea ofertei si interesul pietei
Oportunitatea acestei afaceri consta mai ales in comparatia din punct de vedere calitativ si al costurilor cu producerea oualor in gospodariile taranesti. Astfel, exista un tot mai crescut interes pe piata pentru obtinerea oualelor pe cale intensiva, deoarece prin productia traditionala in Romania are urmatoarele dezavantaje:

 • se cresc rase locale de pasari, cu potential genetic si productiv foarte scazut;
 • cresterea se realizeaza in adaposturi (cotete) necorespunzatoare, sau chiar in aer liber, sistem total contraindicat la pasari, care au un metabolism foarte ridicat si nu-si exprima nici potentialul productiv cu care sunt inzestrate, datorita frigului excesiv din timpul iernii si caldurilor toride din cursul verii;
 • hranirea pasarilor este deficitara, constituita exclusiv din cereale, neasigurand necesarul nutritiv energo-proteic, pentru realizarea de curbe economice de ouat. O gaina crescuta in sistem intensiv produce de 2,3-2,5 ori mai multe oua pe an, cu un consum de furaje pe ou de 2,4-2,6 ori mai mic.

Organizarea firmei si mangementul acesteia
Descrierea echipei manageriale
Intreprinzatorii
Intreprinzatorii afacerii detin atat parti egale din capitalul social, cat sunt si persoane implicate in activitatea firmei, in procesul efectiv de conducere. Acestia vor ocupa posturile de Director de Productie si Director Comercial.
Directorii
Fiind o afacere in faza de lansare, intreprinzatorii se vor implica activ si in partea de manageriat, impreuna cu ceilalti directori care vor fi alesi pentru a conduce departamentele mentionate mai sus.
Corpul consilierilor
Consilierii vor fi reprezentati de cate un reprezentant din fiecare sub-departament. Deciziile in acest sens vor fi luate de departamentului responsabil, dupa o consultare prealabila cu toti reprezentantii departamentelor.
Consultantii-cheie
Deoarece ferma este in perioada de lansare pe piata si nu are un portofoliu de clienti (experienta) pana in prezent, se va apela la consultanti-cheie din domeniul economiei agroalimentare, pentru o infruntare mai sigura a concurentei din domeniu si pentru o intampinare mai eficienta a cererii pietei. De asemenea, se va incheia un contract de prestari servicii cu un contabil.
Colaboratori
Se va urmari colaborarea sezoniera cu:
– 2 medici veterinari;
– companie de transport;
– furnizor de materiale promotionale;

Proprietarii afacerii
Investitorii interesati sa finanteze o parte din afacerea descrisa urmeaza sa beneficieze de 30% cota parte din noul capital social in urma investitiei.

Managementul resurselor umane va fi gestionat de ambii fondatori, pentru fiecare departament in parte. Oamenii reprezinta resursa de baza a firmei si prin urmare se va investi in pregatirea angajatilor inainte de a-si incepe activitatea, in scopul unor rezultate cat mai competitive.

Periodic se vor organiza traininguri pentru motivarea si actualizarea cunostintelor angajatilor. De asemenea, se va initia o implicare a angajatilor in crearea unei culturi proprii fermei, fapt ce va avea consecinte pozitive pe termen lung si se va reflecta si in activitatea pentru clienti. In acest sens, vor fi serbate zile de nastere, de nume, sarbatori oficiale, sarbatorirea succesului unor campanii, competitia angajatul lunii si alte competitii interne pentru motivarea angajatilor, toate acestea avand scopul sa creeze o echipa.

Tehnologia utilizata
Se are in vedere construirea si punerea in functiune a 4 hale cu o suprafata totala de 4000 mp, cu crestere pe asternut permanent.

Se va opta pentru construirea unei hale inchise, fara ferestre, prevazuta cu un sistem de ventilatie care sa asigure un microclimat corespunzator atat in timpul verii, cat si al iernii. In plus, hala inchisa permite un program de lumina conform tehnologiei de crestere si asigura o foarte buna biosecuritate, datorita limitarii contaminarii pasarilor cu germeni patogeni, in comparatie cu cresterea in aer liber sau chiar in hale prevazute cu ferestre.

Se va lua in considerare si constructia unui depozit, complementar activitatii de productie, care sa cuprinda: depozite de furaje, materiale, instalatia de producere a necesarului de furaje.

Utilaje
Utilajele din hala sunt calculate in asa fel, incat sa se asigure un hranitor tranconic la 40-50 de gaini si o adapatoare circulara la 100 de gaini. Inaltimea utilajului se va mentine, in functie de dezvoltatea gainilor, la nivelul spatelui acestora, in asa fel incat pasarile sa poate circula pe sub utilaje fara sa sufere traumtatisme si sa-si deprecieze carcasa, precum si pentru a se preintampina risipa de furaje.

Conditii interne de mediu
a) Temperatura
Temperatura deasupra nivelului solului: 35 grade C in primele 3 zile, dupa care se reduce cu un grad pana in ziua 12, dupa care se mentine aprx. constanta.
b) Umiditatea
Umiditatea trebuie sa fie mai scazuta in prima perioada de dezvoltare si mai mare in a doua perioada de crestere. Vor fi evitate atat umiditati prea mari, cat si umiditati prea scazute (sub 60% in primele saptamani si peste 60% in ultimele saptamani).
c) Curentii de aer
La temperaturile situate in zona confortului termic, curentii de aer nu influenteaza negative sanatatea puilor. Se va actiona cu precautie in cazul temperaturilor mai scazute.
d) Factorii chimici ai microclimatului
Concentratia amoniacului nu va sa depasi 0,02%. Hidrogenul sulfurat va fi admis in de 0,01%, iar bioxidul de carbon in concentratie de 0,5-0,6%.
e) Iluminatul
Indicele de lumina pentru halele fara ferestre ce urmeaza a fi construite (iluminarea se face numai cu ajutorul luminii artificiale), reprezinta intensitatea luminii raportata la unitatea de suprafata.
Mentinerea luminii aprinse toata noaptea se va evita, nefiind economica si nici urmata de o sporire a productiei; aceasta pentru ca pasarile au nevoie de odihna, de care nu se pot bucura atunci cand lumina este aprinsa tot timpul.
Iluminarea brusca consta in expunerea pasarilor la o lumina de mare intensitate, pe perioade foarte scurte, prin utilizatea unor lampi de 1000-1500W, care se aprind de 3-4 ori pe noapte, timp de 20-30 secunde.
f) Ventilatia
Ventilatia conditioneaza in masura hotaratoare posibilitatea cresterii pasarilor in spatii inchise. Fiind vorba de adaposturi fara ferestre si cu o latime de peste 10m, ventilatia fermei va fi realizata prin intermediul electroventilatoarelor.
Vor fi acceptate urmatoarele limite in ceea ce priveste viteza de circulatie a aerului in interiorul halelor:
-la nivelul pasarilor 0,2-0,3m/sec;
-la nivelul orificiilor de admisie si evacuare, 1m/sec cel mult.
Necesarul de aer al pasarilor este in sransa legatura cu varsta (deci cu greutatea corporala).
Temperatura, ventilatia si lumina trebuie controlate de termostate si ceasuri programatoare.
g) Concentatia amoniacului: maxim 0,2 la mie.

Plan de productie

Deoarece tipul de crestere in baterii este mai costisitor si mai dificil in exploatare, se va opta pentru cresterea la sol, pe asternut permanent, caz in care fiecare hala se populeaza cu 8000 puicute de 16 saptamani, care sunt mentinute in productie pana la varsta de 77 – 80 saptamani, dupa care se sacrifica si se inlocuiesc, dupa dezinfectia halei, cu o noua serie de 8000 puicute.

Fiind vorba de 4 hale, se au in vedere cresterea a 32.000 de capete.

Ferma realizeaza 4 feluri de productie, din care unul se autoconsuma iar alte trei se livreaza ca productie marfa. Produse care se autoconsuma: nutreturile combinate: se realizeaza 1.168 tone nutreturi combinate intr-un micro-FNC, cantitatea medie zilnica produsa in cele 5 zile lucratoare ale saptamanii fiind de 4,8 tone si maximum 4,16 tone. Zilnic, doi muncitori deservesc timp de 3 ore acest micro-FNC, pentru macinarea, dozarea, malaxarea si depozitarea furajului combinat rezultat.

Lucerna masa verde va fi cumparata (24.000 kg pe timpul verii) si se va administra, sub forma de manunchiuri, zilnic, mici cantitati de lucerna (5 -10 g pe gaina si zi), atat pentru completarea necesarului vitaminic si proteic, cat si pentru a da o preocupare pasarilor.

Din exploatare rezulta si 30.000 de gaini reforma, din cele 32.000 introduse la crestere (pierderi 2.000 capete – 6 %). La o greutate medie de 2,2 kg/gaina, rezulta 66.000 kg pasari vii. Cu precizarea ca ciclul de productie este de 64 saptamani (4 saptamani ca puicuta, 57 saptamani ca ouatoare si 3 saptamani vid sanitar) si doar la acest interval rezulta o serie de gaini reformate.

In medie, pentru un an se obtin: 52/64 = 81,2 %, 66.000 x 80 % = 52.800 kg pasari vii in medie pe an. Tot dupa o perioada de 65 saptamani rezulta din exploatare un foarte valoros ingrasamant natural. Cantitatea de gunoi de pasare, pe ciclu de productie, este de 1,5 ori fata de furajul consumat, adica cca. 200 kg gunoi de pasare, sau de cca. 1.520 tone pe un ciclu de productie.

Acest gunoi poate fertiliza anual 152 ha teren arabil, administrand cate 10 tone pe ha.
adica:

Un ciclu normal, cu reforma gainilor la varsta de saptamani, are lungimea de 61 saptamani,
– 4 saptamani acomodare (varsta 16-20 saptamani)
– 57 saptamani productia de oua (varsta 20-77 saptamani)
Perioada de 64 saptamani a unui ciclu de ouat presupune utilizarea halei in proportie de 81,25 % pe an, adica: 52 saptamani ⁄64 saptamani = 81,25 %
Pe de alta parte, efectivul mediu pe perioada este de 97 % fata de cel initial (100 % la populare, 94 % la reforma), ceea ce conduce catre urmatorul efectiv mediu anual, la care se calculeaza productia de oua: 81,25 % x 97 % = 78,8 %
In cazul popularii unei cu 8.000 puicute de 16 saptamani, efectivul mediu anual per hala va fi: 8000 x 78,8 % = 6.304 capete, iar pe toate cele 4 hale: 25.216 capete
La o productie medie de 289,5 oua pe gaina (78,3 %), rezulta o productie anuala totala de 7.300.000 oua.
Investitia va necesita un teren total de aprx. 1ha, alocati astfel:
– 4 hale x 1000mp;
– Cladire de birouri: 1600mp;
– Depozit: 900mp;
– Spatiu exterior pentru silozuri, zona logistica si dezvoltari ulterioare: 3.500mp.
Acest teren este detinut de fondatorii afacerii.
Furnizorii sunt decisivi in desfasurarea activitatii, iar contractele cu acestia este necesar sa fie avantajoase in conditiile intrarii pe piata a fermei.
Necesitatile de depozitare vor fi asigurate de 2 silozuri – in cazul furajelor si de un depozit pentru echipamente tehnologice. Pentru ouale produse nu este nevoie de un spatiu de depozitare, deoarece aceasta va fi transportata catre distribuitorii contractati imediat dupa ambalare.

Stocurile de furaje, precum si productia efectiva a fermei se va controla prin rapoarte zilnice si evidente in baza de date.

Pentru a descarca materialul integral accesati linkul de mai jos:

Model plan de afaceri Infiintarea unei ferme de gaini ouatoare

Share.

18 comentarii

 1. Multumesc pt informatii sint din Craiova sint la inceputul afacerii microferma de gaini ouatoare si mi-au venit foarte bine aceste informatii va multumesc.

 2. vreau sa ma intorc in tara din italia si ma intereseaza daca aceasta microferma este rentabila locuisc in timisoara de citi bani este nevoie pentru demararea afaceri va multumesc

  • PlanDeAfacere.ro on

   Buna ziua!

   Va putem pune in legatura cu un consultant specializat in elaborarea unui plan de afacere daca accesati serviciul nostru online: http://cerere.plandeafacere.ro.

   Serviciul este cu plata si va trebui sa furnizati cateva detalii privitoare la ideea dvs. de afacere.
   La adresa de mai sus gasiti inclusiv Termenii si conditiile de utilizare ale serviciului.

   Mult succes!
   Echipa PlandeAfacere.ro

 3. Buna ziua,

  Firma DISPO TRADING are ca obiect principal de activitate importul si comercializarea de articole de unica folosinta dar si productia de uniforme de lucru si echipamente protectie.Ca urmare a experientei indelungate ,am reusit sa castigam un segment important de clienti in ei domeniu de activatate prin promtitudine,flexibilitate si desigur calitatea produselor si servicilor pe care le-am oferit clientilor nostri.

  Gama noastra de produse se adreseaza in special industriei alimentare(fabrici,fast-food,supermarketuri etc.)si domeniu medical(spitale,centre medicale,farmacii,centre de infrumusetare,cabinete medicale etc.).Insa,aceste echipamente de protectie de unica folosinta pot fi folosite si in domeniul cosmetic,constructii,service-uri auto etc.

  Se acorda un discount in functie de valoarea comenzi.

  cu permisiunea Dvs, revin cu ofertele actuale pentru echipamentele de lucru si protectie pe care le comercializam.
  Pentru informatii suplimentare sau orice fel de nelamuriri,va rog sa ma contactati.

  Multa sanatate,

  Mircea Sandu
  0730 106609

  Fii mereu la curent cu OFERTA si PROMOTIILE noastre !
  ABONEAZA-TE la Newsletter

  DISPO TRADING SRL
  Tel: +4021 348 61 06
  Fax:+4021 673 28 12
  [email protected]
  http://www.dispotrading.ro

  http://www.misenashop.ro/branduri/M-Kids/1/pagina1.html

 4. Buena seara ! As dori sa infiintez o microferma de gaini ouatoare un mediul rural si mi-ar trebui un plan de afaceri pentru inceput . multumesc !

  • PlanDeAfacere.ro on

   Buna ziua!

   Va putem pune in legatura cu un consultant specializat in elaborarea unui plan de afacere daca accesati serviciul nostru online: http://cerere.plandeafacere.ro.

   Serviciul este cu plata si va trebui sa furnizati cateva detalii privitoare la ideea dvs. de afacere.
   La adresa de mai sus gasiti inclusiv Termenii si conditiile de utilizare ale serviciului.

   Mult succes!
   Echipa PlandeAfacere.ro

 5. Vă spun eu ce e cu oale astea.
  Poti sa faci ferma si in gradina.Ca sa fie ieftin faci ca un fel de solar ca sa nu plouă pe oratanii ca racesc si dai faliment din prima.
  Daca vrei sa faci oua ecologice le dai boabe, concentrate si iarba.
  Daca vrei profit le dai chimicale si iti oaua de trei ori pe zi.

 6. salut vreau sa pun pe picioare o asfel de afacere pentru inceput cu 500 de gaini ma intereseaza un centru de colectare a oualelor unde le pot vinde chiar si la pret mai mic pentru ca nu as vrea sa raman cu ele apoi sa nu le mai pot vinde va multumesc astept raspuns

  • Stai linistit ca le vinzi si singur , daca le ai pe stoc ! Oricum sa stii . . . . . . cu 500 nu prea faci mare afacere , chiar deloc , ai nevoie de o hala cu cel putin 2.000 da gaini ! ! ! Si astea la un randament de 80-85 % care ar fi optim pentru ca afacerea sa mearga mai departe . Dar de fapt nu asta e problema ………. problemele in genul asta de afacere sunt altele , de ex. ca sa dai de mancare zilnic de 2-3 ori la un numar atat de mare de gaini ai nevoie in primul rand de o moara a ta care sa-ti macine porumbul ( nu te poti duce in sat una-doua cu sacii in spate sa-ti macine cineva porumbul , iar daca o faci costurile vor depasi profitul , asa ca . . . . . . . ) , deci ai nevoie de o moara ! Cost suplimentar pe care nimeni nu ti-l spune ! Apoi ai nevoie de aparat care sa-ti sorteze oualele , alt cost care nu e trecut nicaieri , apoi de aparat care sa le marcheze . . . . . . etc !!!!! Doar astea 3 lucruri duc la o investitie de peste 10.000 de euro ! Nu e chiar asa de simplu ! Si mai sunt multe lucruri . . . . . . . . oricum daca te apuci de asa ceva MULTA BAFTA ! Ai sa vezi ca vanzarea produsului (oul ) e cel mai usor lucru de facut intr-o afacere de genul asta !

 7. Reparatii frigidere on

  Planul de afaceri il pot urma in decursul unei lungi perioade de timp adica cred ca trebuie cantariti bine pasi de urmat .Multumesc !

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.