Start înscrieri Cassini Hackathon România! Participă live la Cluj sau hibrid!

0

Vrei să creezi soluții folosind tehnologia spațială a UE pentru a sprijini dezvoltarea internațională și ajutorul umanitar?

S-au deschis înscrierile pentru cel de-al 6-lea Hackathon CASSINI!

Este șansa ta de a explora provocări globale importante dintr-o perspectivă nouă, alături de oameni din toate domeniile!

Când?
3-5 noiembrie

Unde?
La Cluj (ClujHUB) și online

Unde te înscrii?

Apasă aici pentru a te înregistra

Ești invitat să explorezi modalitățile prin care datele obținute din spațiu ar putea fi utilizate pentru a planifica și monitoriza infrastructura, pentru a îmbunătăți securitatea alimentară, pentru a furniza apă potabilă sau pentru a monitoriza cauzele migrației forțate, transformând viețile comunităților vulnerabile din întreaga lume.

Inspiră-te de la experții din domeniu și dobândește cunoștințele necesare pentru a putea utiliza datele din programul Copernicus, serviciile de poziționare și navigație prin satelit de la Galileo și EGNOS.

Ce câștigi?

  • 1000 de euro cash
  • 3 luni de acces gratuit la infrastructura de incubare a ClujHub și la comunitatea de start-up-uri.
  • vei fi acceptat în Startup Reaktor, program de dezvoltare pentru start-up-uri.

În plus primele trei echipe participante la nivel global vor primi 100 de ore de mentorat din partea experților.

Cassini Hackathon se va axa pe trei teme:

  1. Sprijinirea dezvoltării durabile a infrastructurii.

O infrastructură națională puternică facilitează serviciile esențiale, promovează oportunitățile și stimulează creșterea economică. Poți crea o soluție care să sprijine dezvoltarea energiei regenerabile, a transportului și a mobilității sau a infrastructurii de conectivitate?

  1. Consolidarea securității alimentare și a accesului la apă potabilă.

Abordând problemele globale urgente legate de penuria de alimente și apă curată, vei explora modul în care tehnologiile spațiale pot fi mai bine pregătite pentru crizele umanitare și pot gestiona mai eficient resursele prețioase.

  1. Înțelegerea și prognozarea migrației forțate.

Căutăm soluții care să ajute autoritățile să prevadă mișcările populației din zonele vulnerabile. Cum ne pot ajuta datele spațiale să gestionăm logistica, resursele și transportul în vremuri dificile?

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.