Cum sa devii un lider mai placut

0

lider simpaticV-ati gandit vreodata ca devenind din ce in ce mai simpatic si placut de catre angajati, deveniti, de fapt, un mai bun manager si lider?

Sta in natura umana nevoia de a ne simti placuti de catre ceilalti. Cu toate acestea, a fi placuti de catre ceilalti este partea cea mai usoara: mai dificil este sa incercati sa determinati ce face o persoana sa fie mai simpatica. Simpatia este atribuita carismei, simtului umorului? Sau comportamentului prietenos pe care il are un manager cu angajatii si colegii sai? Uneori „de vina” pentru simpatie este personalitatea omului.

Mai jos va prezentam 7 lucruri pe care le fac regulat oamenii care sunt placuti de catre ceilalti. Astfel, daca doriti sa faceti o schimbare si ca prezenta dumneavoastra sa fie mult mai placuta, puteti lua in considerare cele de mai jos:

1. Oamenii simpatici nu judeca niciodata. Nimanui nu ii place sa fie judecat si etichetat. Acesta este si unul dintre motivele pentru care oamenii nu recunosc cand judeca pe cineva, desi limbajul trupului spune cu totul altceva fata de cuvintele ce ies pe gura. Si iata cum persoanele simpatice reusesc sa se fereasca sau chiar sa ascunda acest lucru. Ei stiu cat de dificil este sa ascunzi un raspuns, de aceea prefera sa il evite si, in acelasi timp, sa aleaga sa nu judece.  Daca astfel de persoane sunt intr-o pozitie de conducere sau decizionala, ei vor avea mereu tendinta de a lua decizii rationale cu privire la ceilalti, pe baza datelor si rezultatelor concrete. Ei lasa mereu reactiile si implicarea emotionala deoparte atunci cand evalueaza munca unor colegi sau angajati. Un alt aspect remarcabil pe care ei il constientizeaza este ca nu pot si nici nu vor sa controleze viata si alegerile celorlalti.

2. Aflati cum sa deveniti apropiati, fara comportament intrusiv, mai ales atunci cand vine vorba despre locul de munca. Oamenii simpatici vor sti cum sa ii abordeze pe ceilalti fara a intra in detalii stanjenitoare. De asemenea, ei stiu cand in viata se intampla lucrurile bune, dar nu se vor lauda cu ele. Si niciodata nu se vor simti vulnerabili cand se comporta astfel.

Cititi tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.