Fie ca sunt folosite sa pregateasca terenul agricol pentru sezonul rece sau pentru un sezon ploios, fermierii decid sa foloseasca aproape intotdeauna folia de mulcire din plastic. Acesta din urma se poate dovedi a fi foarte utila pentru a proteja o gradina de legume, dar si pentru a facilita conservarea furajelor de porumb.
Foliile agricole sunt fabricate in primul rand pentru a oferi un nivel bun de protectie pentru silozuri si furaje in intreprinderile agricole. Aceasta protectie este posibila datorita etanseitatii la apa si aer. Ceea ce inseamna ca folia de plastic neagra pentru agricultura este foarte eficienta pe vreme ploioasa, cu zapada si alte situatii de vreme rea. In plus, nu permite aerului rece sa patrunda in silozuri atunci cand temperaturile scad considerabil. Plasticul agricol sau folia de mulcire sunt solutii care vizeaza protejarea culturilor, facandu-le mai eficiente, reducand in acelasi timp costurile energetice asociate acestei activitati. Plasticicultura este utilizata in productia de plante sub forma de pelicule, mulci sau adapost, cum ar fi plasele de grindina. Este folosita si in cresterea animalelor. Protejeaza infrastructura, furajele sau este folosita pentru a lega mai usor balotii de paie.
Aparitia sa la sfarsitul anilor 1950 a revolutionat complet agricultura si a avut un impact puternic asupra productiei agricole. Rezistente, durabile si oferind protectie eficienta impotriva daunatorilor sau bolilor, materialele plastice au randamente crescute atat pentru productia animala, cat si pentru cea vegetala. Cu toate acestea, agricultura ramane un domeniu de activitate in care consumul de plastic ramane scazut.
Folia de plastic neagra pentru agricultura pentru a consolida protectia impotriva razelor UV
Pe langa protectia eficienta a furajelor in timpul sezonului rece, folie neagra de plastic agricol poate fi eficienta si pe vreme calda, cand silozurile pot fi expuse la razele UV. In aceste cazuri, pelicula agricola face posibila facilitarea conservarii furajelor pentru un an intreg din momentul in care a fost depusa.
Folia de plastic negru este folosita pentru a reduce dezvoltarea buruienilor
Amplasate pe terenuri agricole, foliile de plastic de calitate ajuta si la controlul cresterii buruienilor. Acestea pot continua sa creasca sub prelata, dar intr-un ritm mai lent.
Foliile de plastic agricole de calitate au o rezistenta buna la uzura
Daca v-ati ales cu atentie furnizorii de folie antiinghet pentru agricultura, acestia va vor putea proteja furajele timp de un an. Riscurile de perforare si uzura sunt minime, deoarece foliile au de obicei o buna rezistenta mecanica.
Folia de plastic neagra pentru agricultura este disponibila in mai multe dimensiuni
In functie de natura si dimensiunea silozurilor pe care intentionati sa le pregatiti, puteti alege dintre mai multe tipuri de folii de plastic. Producatorii va ofera mai multe latimi si lungimi. Acest lucru va permite sa optati pentru o pelicula de la 25 la 330 m in lungime si de la 6 la 18 m in latime.
Folia neagra de plastic agricol este usor de pozitionat pe silozuri
Un alt avantaj al unei folii de plastic negru agricole sunt optiunile de pliere si utilizari multiple. Il poti astfel plia in diferite moduri, pentru a-l pozitiona eficient pe furaje de iarba sau porumb. Majoritatea modelelor sunt ideale pentru utilizare la o ferma.
Foliile agricole din plastic sunt eco-responsabile
Atunci cand optezi pentru folii de polietilena reciclata poti fi garantat ca folosesti solutii eco-responsabile. Pe langa faptul ca sunt fabricate din material reciclat, foliile sunt complet reciclabile.
Utilizarea materialelor plastice agricole a imbunatatit considerabil randamentul, precum si calitatea plantelor produse. Serele din polietilena au inflorit treptat si fac acum parte din peisajul tarii noastre. Sunt vizibile in special iarna si se pot intinde pe cateva hectare.
Aceste sere din plastic au avantaje incontestabile pentru culturile agricole:
Ele ofera o protectie eficienta impotriva intemperiilor de iarna (inghet, frig, zapada, vant, ploaie inghetata, grindina…). Prin incalzire, ele fac posibila o mai buna reglare a organismelor naturale care pot provoca daune culturilor (insecte, boli etc.).
Cultura in sera moduleaza productia in functie de parametrii proprii (temperatura ideala, nivelul de lumina, volumul de apa necesar etc.).
Serele din plastic protejeaza culturile de vreme rea sau posibili daunatori, dar acest lucru nu este intotdeauna suficient. De asemenea, este necesar sa se asigure o protectie directa culturilor pentru a asigura calitatea acestora la un cost mai mic. Pentru aceasta, mulcirea din plastic este, fara indoiala, cel mai profitabil material din domeniul agricol. Are mai multe functii vitale:
Iarna ca si vara, tine apa cat mai aproape de culturi. Consumul este mult redus.
Reduce semnificativ riscurile fitosanitare, oferind o protectie eficienta impotriva riscului de murdarie.
Fiecare cultura avand propriul spatiu, mulciul de plastic reduce aparitia buruienilor si deci a plantelor daunatoare.
Cultura plastica contribuie foarte mult la dezvoltarea productiei de plante in tara noastra. Folosita atat de fermele mici, cat si de cele mari, plasticultura vegetala devine din ce in ce mai raspandita. Plasticul este folosit si pentru a mentine furajele la un anumit nivel de umiditate.
Aceasta tehnica se numeste siloz. Functia sa este de a mentine o buna calitate a aerului si a apei, astfel incat furajele sa poata fi depozitate pentru o perioada lunga de timp si sa serveasca drept hrana pentru animale iarna. Acesti baloti mari sunt reprezentativi pentru agricultura prin culoarea lor neagra, desi acum sunt disponibili in alte culori precum verde sau alb.
Verdele faciliteaza integrarea plasticului in acest mediu natural. Albul reduce temperatura furajului si creste durata de valabilitate. Polietilena este un material cu o conservare excelenta cuplata cu rezistenta ridicata. Isi pastreaza in mod eficient continutul pentru o lunga perioada de timp. Folia de polietilena este in general supusa unor teste de rezistenta mecanica care atesta rezistenta si flexibilitatea sa.