Model plan de afaceri pentru firma de productie pompe hidraulice

0

Sinteza planului de afaceri

In conditiile unei cresteri exponentiale in domeniul constructiilor civile si publice in special infrastructura care a determinat o crestere a cererii de utilaje specializate si a reglementarilor tot mai exigente in domeniu, intreaga activitate a societatii comerciale mai sus mentionata este subordonata misiunii de comercializare de furtunuri hidraulice de inalta presiune de o precizie impusa de standardele europene in domeniu si servicii de sertizare. Principiile dupa care societatea comerciala isi doreste sa se ghideze sunt respectul si increderea, atat fata de angajatii, cat si fata de clientii nostri. Echipamentele si tehnologiile care vor fi implementate reprezinta un pionierat pe piata serviciilor de sisteme hidraulice din Transilvania, intrucat nu exista in prezent tehnologii atat de performante in zona. Vorbim despre sistemul multiCrimp, o marca austriaca acreditata pe langa Ministerul Federal Austriac pentru Afaceri Economice, Serviciul de Acreditare, Supraveghere si Certificare. Afacerea consta intr-un parteneriat incheiat cu firma mama, prin care ne sunt puse la dispozitie echipamentele si un stoc minim de produse, furtunuri si racorduri multiCrimp. De asemenea dispunem de o echipa de specialisti ai firmei din Austria.

Descrierea afacerii

Misiunea societatii comerciale are in vedere comercializarea de furtunuri hidraulice de inalta presiune cu grad inalt de precizie si a serviciului de sertizare, prin perfectionarea continua a tehnologiei care sa se incadreze in normele europene, dar in acelasi timp sa ofere solutii de calitate clientilor nostri in timp real.

Folosirea tehnologiilor moderne

Tehnologia multiCrimp. Sistemul hidraulic multiCrimp, patentat, produce ciucuite hidraulice care fac fata celor mai mari sarcini.

Prin constructia speciala a racordurilor se produce, la presare, o legatura absolut sigura, impotriva smulgerii si cu o durata de viata mai lunga.

In combinatie cu furtunurile hidraulice multiCrimp, obtinem circuite hidraulice, performanta lor depasind cu mult piata si pretentiile normelor in vigoare.

Produsele sunt testate si certificate – TUV.

Calitatea ridicata a componentelor conduce la o durata de viata mult mai mare a furtunurilor hidraulice de inalta presiune multiCrimp – 12 luni garantie.

Manipularea simpla si sigura da posibilitatea si unui nespecialist sa confectioneze furtunuri hidraulice de inalta presiune.

Alte avantaje comparative:

 • testarea si certificarea – TUV
 • program 24 din 24
 • atelier mobil la nevoie

Echipamentele si tehnologiile care vor fi implementate reprezinta un pionierat pe piata serviciilor de sisteme hidraulice din Transilvania, intrucat nu exista in prezent tehnologii atat de performante in zona.

Analiza de risc

In proiectarea afacerii au fost identificate urmatoarele surse de risc:
I. Factorii macroeconomici
II. Piata
III.Tehnologia
IV. Factori interni
I. Factorii macroeconomici – reprezinta influenta pe care parametrii economici generali, mediul de afaceri si legislatia o pot avea asupra afacerii. Din previziunile economice pentru anii 2010 si 2011, desi se preconizeaza o crestere economica scazuta, oscilatiile inflatiei si a regimului taxelor nu vor influenta negativ afacerea din urmatoarele motive:

 • Se estimeaza o continuare a investitiilor in infrastrucutura la un nivel relativ identic cu anii precedenti;
 • firma va avea o strategie de guerila fata de concurenta in ideea de a atrage clienti deja existenti respectiv acapararea pietei deja formate prin furnizarea unui produs respectiv serviciu premium. Mentionam ca nu exista pe piata produse similare la acest nivel calitativ;
 • Produsele firmei sunt produse de prima necesitate in utilizarea eficienta si constanta a unui utilaj.

II. Piata, reprezinta un risc relativ scazut pornind de la premiza ca firma va acoperi o nisa neabordata de ceilalti furnizori – produse hidraulice de calitate premium;
In eventualitatea in care va aparea o firma concurenta pe aceasta nisa, firma va avea avantajul primului intrat.

III. Tehnologia, poate reprezenta un risc in masura in care furnizorul unic austriac Styer Werner nu va tine pasul la nivel mondial cu inovarea in privinta produselor si tehnologiei lansate pe piata. Totusi, consideram ca acest risc este scazut datorita faptului ca Styer Werner acorda o atentie speciala inovarii si s-a impus pe piata cu produse cu un grad ridicat de inovare si certificare internationala.

IV. Riscul factorilor interni este legat in principal de personal si de capacitatea manageriala a initiatorilor firmei. Numarul redus de persoane programate pentru gestiunea si dezvoltarea afacerii, usurinta utilizarii tehnologiei respectiv curba invatarii reduse, denota un risc redus legat de personal si o capacitate de adaptare ridicata la situatii de criza si remontarea acesteia in timp util pentru a nu afecta servirea clientilor.

Definirea pietei

Aria geografica de acoperire a serviciului
Firma isi va incepe activitatea in orasul Aiud cuprinzand si judetul Alba, cu dorinta de extindere in Transilvania dupa primul an de activitate. Iar incepand cu anul trei, extinzandu-si activitatea la nivelul intregii tari. Modul de executie al serviciilor noastre permite deplasarea personalului in diversele locatii solicitate de clienti, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

Clienti potentiali
Persoane fizice sau juridice ale caror aparate, masini, utilaje sau instalatii sunt dotate cu sisteme hidraulice. Ex:

 • persoanele juridice romane si straine care dezvolta proiecte de infrastructura in Romania
 • firme de transport persoane si/sau marfa
 • intreprinderi care folosesc utilaje cu sistemehidraulice
 • utilaje si masini folosite in agricultura

Analiza stadiului actual al pietei – nevoi si tendinte
Exista o nevoie acuta a serviciilor de realizare a sistemelor hidraulice. In judetul Alba exista patru firme care produc furtune hidraulice de inalta presiune insa nici una nu se ridica la standardele sistemelor multiCrimp. Aceste firme sunt nestandardizate, necertificate si nu ofera garantii. Asadar, tendinta pietei este de crestere exponentiala, in timp ce nevoia de servicii in acest domeniu este acuta, avand in vedere evolutiile din acest domeniu.

Previzionarea cresterii pietei
In urmatorii cinci ani se previzioneaza o dublare a cererii de produse din sistemul hidraulic avand in vedere explozia din domeniul tehnologic, aceasta conform ultimelor date statistice furnizate de Institutul de Statistica. Daca pana nu de mult lucrarile realizate manual au fost solutia omului cu venituri modeste, acesta incepe sa realizeze ca timpul si nerealizarea lucrarilor la o tehnologie avansata, costa bani, energie si timp. Piata este dinamica si chiar daca criza inca persista, investitiile in infrastructura se inmultesc.

[buton_vrei_plan]

Romania are o economie in crestere si asta determina CRESTERE.

Definirea potentialelor segmente ale pietei serviciului
Segmentele tinta sunt atat persoane fizice, cat si persoane juridice.

 • piata transporturilor
 • piata constructiilor
 • piata industriala

Descrierea produselor si a serviciilor
Investitiile vizate de acest proiect se axeaza pe achizitionarea unor echipamente moderne si tehnologii performante, absolut necesare pentru realizarea unor lucrari conform exigentelor standardelor europene.
In acest fel se vor achizitiona:
I ECHIPAMENTE:
Instrumentele de calibrare – pentru reducerea diametrului exterior al furtunurilor hidraulice de inalta presiune la masura potrivita.

 • Prese mari si mici – electrohidraulice si imobile
 • Dornurile de verificare – pentru un control simplu la presare
 • Pe langa astea se mai pot obtine:

– aparate de taiere pentru devierea tuburilor hidraulice
– suporti pentru marfa pe role
– seturi pentru reparatii

II PRODUSE:

 • Racorduri – aproape de orice tip de executie
 • Furtunurile – de la multiCrimp sunt pentru o durata de viata mai lunga

III SERVICII:

 • Serviciul de sertizare. Toate aceste echipamente sunt fabricate in Austria si permit accesul clientilor romani prin retelele de distributie implementate in marile orase din Romania. Nu exista pana in momentul de fata pe piata din Transilvania firme importatoare de sisteme multiCrimp.

Extinderea gamei de produse se va face cu urmatoarele:

 • Cuple rapide, robineti, coliere
 • Rulmenti, lanturi, roti dintate
 • Garnituri, o-ringuri, curele
 • Echipamente de protectie
 • Uleiuri, lubrifianti

Planul de marketing

Punctele tari ale afacerii, avantaje fata de competitori
Echipamentele si tehnologia performanta reprezinta motorul acestui plan:

 • calitatea ridicata a componentelor conduce la o durata de viata mult mai mare a furtunurilor hidraulice de inalta presiune multiCrimp – 12 luni garantie
 • manipularea simpla si sigura da posibilitatea si unui nespecialist sa confectioneze furtunuri hidraulice de inalta presiune
 • testarea si certificarea – TUV
 • program 24 din 24
 • atelier mobil la nevoie

Politica de pret

Firma doreste sa practice preturi care ofera un raport optim calitate/pret. Strategia preturilor noastre este una flexibila, care permite acordarea de discount-uri clientilor fideli, dar fara mari oscilatii, tinand cont de modificarile ce pot surveni intre cererea si oferta de pe piata. Totodata se au in vedere costurile de prestare ale serviciilor in cele mai bune conditii astfel incat calitatea sa nu fie afectata.

Promovarea serviciului

Promovarea serviciilor si produselor noastre se va realiza in principal prin distribuirea materialelor publicitare (pliante, brosuri), prin canale electronice si un in ultimul rand recomandarile clientului multumit. Firma va beneficia de un website, care va promova pe piata, imaginea si prodúcele firmei. Website-ul va oferi informatii utile tuturor celor interesati si va permite o transmitere directa catre clienti a ofertelor noastre, oferind si datele de contact in vederea unei comunicari directe cu clientii sau potentialii nostri clienti.

Recomandarile clientilor, multumiti de serviciile si prodúcele noastre, vor determina noi clienti care sa se deplaseaze la atelierul firmei prestatoare. Am adoptat aceasta strategie de distributie a serviciilor deoarece ea asigura o crestere lenta, dar sustinuta a cifrei de afaceri, si mentine o profitabilitate ridicata.

Organizarea firmei si managementul acesteia

Organigrama firmei cuprinde: departamentul financiar-contabil, departamentul de productie si departamentul vanzari, fiecare fiind coordonate de catre un director, cu specializare pe domeniul pe care activeaza.

In prezent societatea comerciala ar putea functiona cu 3 persoane. Managementul firmei este asigurat de directorul general, care este si administratorul firmei.
Dep.financiar-contabil este incredintat unei firme specializate. Pentru inceput in departamentul vanzari se poate incepe cu o singura persoana. Un alt departament important al firmei este dep. productie, in subordinea caruia se afla un inginer.

Pentru a descarca materialul integral accesati linkul de mai jos:

Model plan de afaceri Firma de productie pompe hidraulice

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.