„Curs scriere de proiecte cu finantare europeana” si „Curs acreditat de manager de proiect”

0
fundatia_matca2000Fundatia MATCA-2000, in parteneriat cu Asociatia de Formare Profesionala a Adultilor organizeaza in octombrie – noiembrie 2 cursuri de formare:

– Curs scriere de proiecte cu finantare europeana, MATCA (26-29 oct.)
si
– Curs acreditat de manager de proiect, AFPA (31 oct. – 8 nov. – detalii la cerere)

Cursurile sunt adresate atat persoanelor care nu au mai parcurs astfel de cursuri cat si celor care vor sa-si sistematizeze cunostintele acumulate din practica.

Cursurile pot fi utile persoanelor din mediul antreprenorial, institutii si ONGuri, ca baza pentru scrierea proiectelor de finantare sau pentru formarea unui manager capabil sa gestioneze un proiect de finantare aprobat.

PROGRAMUL CURSULUI SCRIERE DE PROIECTE
ZIUA I – 26 oct., orele 16 – 20

– Prezentari – cunoasterea participantilor la curs
– Definirea proiectului
– Principii fundamentale
– Conceperea ideii de proiect – analiza nevoilor, problemelor, selectarea unor idei concrete de proiect, impartirea pe echipe
– Lucru in echipele de proiect
o Analiza actorilor implicati
o Stabilirea scopului si obiectivelor

Tema 1 – realizarea analizei SWOT, individuale si organizationale (individual / pe echipe)

ZIUA II – 28 oct., orele 16 – 20
– Comentarii asupra temelor
– Lucru in echipele de proiect
o beneficiarii proiectului (directi si indirecti) grupul tinta
o stabilirea activitatilor si subactivitatilor la fiecare proiect, graficul GANT
o stabilirea rezultatelor asteptate
– Bugetul proiectului

Tema 2 – realizarea rezumatului proiectului propus

ZIUA III – 29 oct., orele 16 – 20
– Analiza oportunitatilor/ surselor de finantare
– Analiza ideii de proiect in functie de sursele de finantare accesibile – eligibilitate
– Justificarea proiectului, relevanta proiectului pentru actorii implicati sicomunitate
– Sustenabilitate
– Lucru in echipele de proiect – dezvoltarea ideilor de proiecte

Consiliere online pentru finalizarea propunerilor de proiecte – termen maxim 2 saptamani; Evaluarea finala a proiectelor realizate, eliberarea diplomelor.

Unde se desfasoara?
Complexul Cultural Sala Palatului

Cat dureaza?
3 zile, d.a. intre orele 16,00 si 20,00 – curs scrierea proiectelor
6 zile – curs manager de proiect

Cine sunt trainerii pentru scrierea de proiecte?
Rodica Barbuta
Doina Mesteru

Cat costa?
Costul cursului pentru scrierea de proiecte este de 300 lei/cursant.
Plata se face in prima zi a cursului.
In aceste costuri sunt incluse suporturile de curs corespunzatoare celor doua module (multiplicate) si alte materialele informative oferite cursantilor – ghiduri si formulare de finantare, modele de proiecte, glosar de termeni, bibliografie – pe suport digital (CD).
Voluntarii organizatiilor neguvernamentale pot beneficia de reduceri (30-50%), pe baza unei cereri, sustinuta de recomandarea organizatiei din care fac parte.
Studentii beneficiaza de 50% reducere.

Costul cursului de manager de proiect este de 800 lei/ cursant.
Si la acest curs puteti beneficia de reduceri de pana la 20%.

Primesc suport de curs?
Da. Fiecare cursant va primi suport de curs (~20 pagini) si materiale suplimentare (format digital). Cursul este interactiv (tip training), cunostintele comunicate de traineri fiind adaptate nivelului de cunostinte si experienta al cursantilor (extrase din formularele de inscriere si din dialogul cu cursantii). De asemenea, cursul va avea si module practice – se va lucra pe echipe, la proiectele concrete propuse de cursanti. Dupa curs, echipele formate vor beneficia din partea trainerilor, la cerere, de o ora de consultanta gratuita, ca suport pentru scrierea proiectului inceput la curs.

Primesc o diploma?
Da, absolventii cursului primesc diploma din partea Fundatiei MATCA-2000.
Cei are doresc sa devina si manageri de proiect, pot urma cursul de formare acreditat, organizat in perioada 31 oct.-8 nov. de Asociatia de Formare Profesionala a Adultilor (40 ore), in urma caruia vor obtine diploma de manager de proiect recunoscuta de CNFPA si Ministerul Muncii.

Care este experienta trainerilor?
Trainerii Fundatiei MATCA-2000 au beneficiat de cursurile de formare de formatori organizate de WorlLearning (USAID), C.I.P.E., PHARE, Institutul National de Administratie si de alte sesiuni de formare si perfectionare organizate de asociatii profesionale din Romania. Incepand cu anul 2004, trainerii fundatiei au fost solicitati de Centrul de Formare Continua pentru Administratia Locala Bucuresti sa sustina sesiuni de formare, inclusiv T.O.T. (formare de formatori) pentru cadre din administratia locala si echipe de proiect din tara. Fundatia MATCA-2000 colaboreaza si cu alti formatori, cu o certificata experienta in crearea si sutinerea de cursuri din diverse domenii: administratie publica, societate civila, business.

Rodica Barbuta, manager, expert formator pentru programe europene, regizor muzical de film si televiziune, specialist in productia de publicitate, consultant pentru proiecte de business si promovare, membra in Reteaua multiplicatorilor de informatie europeana. In cadrul programelor de formare mentionate mai sus a beneficiat de multiple sesiuni de formare formatori in: managementul organizatiei, scrierea proiectelor de finantare, managementul proiectelor, comunicare si lucru in echipa, leadership, tehnici de advocacy si lobby, fundraising, facilitare comunitara, parteneriate public-private, management strategic, management editorial, business plan, WINNER (IT, eCommerce, Networking, Gender), eMarketing si eCommerce, dezvoltare durabila (BioEnvironment in New Millenium).

Doina Mesteru, expert formator pentru programe europene, profesor, dirijor de cor si orchestra, specialist in organizare de evenimente, consultant pentru programe de dezvoltare personala, formare si cariera, membra in Reteaua multiplicatorilor de informatie europeana. In cadrul programelor de formare internationala a beneficiat de multiple sesiuni de formare formatori in: managementul organizatiei, scrierea proiectelor de finantare, managementul proiectelor, comunicare si lucru in echipa, tehnici de imbunatatire a comunicarii – eficienta in comunicare, tehnici de lucru in echipe multidisciplinare, leadership, facilitare comunitara, parteneriate public-private, management strategic, management editorial, marketing in retea (network), tehnici de arterapie, tehnici de lucru cu persoane dependente.

Cum ma inscriu?
Va rugam sa va adresati pentru detalii la:
– 410.87.65 sau 0751386745. Pentru inscriere la cursul de scriere de proiecte si/sau la cursul de manager de proiecte, completati formularul si trimiteti-l la adresa [email protected]

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.