ROTSA – call parteneri organizationali si mentori

0

A) The European Startups Universe ROMANIA –  6 weeks incubation program (martie – mai). Întregul program este sustinut oficial de către Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educație și tineret al Comisiei Europene și de către Comitetul European al Regiunilor. European Startup Universe este cel mai mare proiect de incubare adresat startup-urilor tech din UE ce îsi propune să conecteze sute de startup-uri aflate la început de drum cu experți (fondatori de start-up-uri unicorn, investitori, CEO, CTO, CMO etc.).

 Incubatorul va avea loc online, pe o perioada de 6 saptamani, timp in care fiecare fondator de start-up tech early stage din UE va avea acces la oportunități de finanțare, posibilitatea de scalare în alte țări ale UE și oportunități de a găsi noi clienți.

La nivel european deja exista un model de referinta: https://thestartupuniverse.org/about-program.html urmând să fie preluat la nivel național de fiecare dintre cele 10 tari implicate în proiect.

B) #SustainCityHack: Urban Mobility | Regeneration | Planning & Development  –  Ambasada FR si Institutul Francez

#SustainCityHack este un hackaton online coorganizat de Ambasada Franței/Institutul Francez din România și ROTSA/ClujHub. Timp de 36 de ore participantii vor putea dezvolta, în echipă, o soluție inovatoare pentru a ajuta concentrarile urbane să-și utilizeze resursele într-un mod mai eficient și să creeze medii urbane sustenabile prin explorarea legăturilor aflate între zonele urbane și periferii (comune, sate). Aceste soluții se pot baza în special pe exemplul Cluj-Napoca, dar pot fi aplicabile în toate orașele din România care se confruntă cu probleme similare.
Engleza va fi limba de desfășurare a evenimentului. O interpretare simultană în franceza – romana va fi disponibilă în cadrul webinar-ului organizat înainte de hackathon si pentru sesiunile de deschidere și închidere.

Evenimentul va avea loc în weekend-ul 8-9-10 aprilie 2022 și va fi sub forma unui Hackathon online (platforma Discord).

Pentru cine? Experți în dezvoltare teritorială, urbanisti, arhitecti, constructori, manageri de proiect, antreprenori, companii de transport, experti in mobilitate urbana, dezvoltatori de aplicații smart city; Reprezentanți ai instituțiilor publice românești și franceze, parteneri ai cooperării descentralizate franco-romane; Reprezentanți ai societății civile (ONG), cadre universitare, studenți si cetățeni.

Dintre proiectele pentru perioada următoare:

– The European Startups Universe ROMANIA –  6 weeks incubation program (martie – mai)  
– Women-led tech startups event I Romania (martie)
– #SustainCityHack: Urban Mobility | Regeneration | Planning & Development  –  Ambasada FR si Institutul Francez (aprilie)
– 6 evenimente – Let`s talk Tech and Startups Events (mai – septembrie)
– Youth & Kids in Startups I Romania (iunie)
– Nasa Space Apps Challenge 2022 (octombrie)
– EduHack 2022 (noiembrie)

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.