9 iulie 2008
In perioada 31 iulie – 3 august a.c., Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana (CRSUEE) va organiza cursul intensiv "Managementul proiectelor pentru Fonduri Structurale".
Pe parcursul programului de formare, fiecare echipa, formata din maxim 5 persoane, va e elabora o propunere de proiect care ulterior va fi imbunatatita pentru a fi depusa spre finantare.
Asociatia Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana (CRSUEE) a lansat un program de diseminare de informatii privind Fondurile Structurale pentru cresterea absorbtiei lor in perioada 2008-2013. Prin acest program, numit «Fondurile Structurale pe intelesul tuturor», ne propunem sa pregatim reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, sectorului de afaceri, institutiilor publice si alte persoane interesate in scrierea si implementarea proiectelor finantate din Fonduri Structurale.
In cadrul programului ne propunem sa organizam periodic acest curs pentru a da sansa participarii tuturor celor interesati. Dupa ce primul curs, organizat in ultimele patru zile ale lunii iunie, s-a bucurat de un real succes, am luat decizia organizarii celui de-al doilea, in perioada 31 iulie – 3 august a.c.
Cursul intensiv "Managementul proiectelor pentru Fonduri Structurale", ce va fi sustinut la sediul Asociatiei Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana (CRSUEE) din Bucuresti, Bdul. Nicolae Balcescu nr. 21, Etaj IV, va avea o componenta teoretica si una practica. Pe parcursul programului de formare, fiecare echipa, formata din maxim 5 persoane, va e elabora o propunere de proiect care ulterior va fi imbunatatita pentru a fi depusa spre finantare.
Tematica programului de formare:
-Caracteristicile Fondurilor Structurale;
-Programe operationale, criterii de eligibilitate;
-Managementul proiectului – concepte. De la idee la proiect;
-Ciclul de viata al unui proiect;
-Faza de initiere – analiza de nevoi, scop, obiective, analiza factorilor interesati;
-Planificarea – stabilirea activitatilor, instrumente de planificare in timp, planificarea monitorizarii si a evaluarii;
-Elaborarea necesarului de resurse umane si a bugetului;
-Implementarea proiectului;
-Managementul echipei – elemente care blocheaza lucrul in echipa; roluri in echipa, controlul conflictelor, managementul timpului;
-Monitorizarea si evaluarea proiectelor ;
-Managerul eficient.
La finalul cursului, participantii vor putea transforma o idee intr-o schita de proiect, vor fi capabili sa selecteze linia de finantare cea mai potrivita pentru ideile lor, vor avea cunostintele necesare pentru a potrivi schita de proiect pe cerintele formularului de finantare si vor cunoaste particularitatile Fondurilor Structurale.
Taxa de participare : 700 lei.
Inscrierea la curs se face in urma trimiterii catre Asociatia Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana (prin e-mail la adresa [email protected], [email protected], sau prin fax – 021.312.39.37) a formularului de inregistrare completat si a dovezii de plata a taxei de participare (plata cursului se va efectua in cont IBAN RO81BRDE410SV06923994100, deschis la Banca BRDE Agentia Piata Romana).
Inscrierea si plata se pot face si direct la sediul asociatiei, din Bdul. Nicolae Balcescu nr. 21, Etaj IV, Bucuresti, Sector 1.
Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana este o organizatie nonprofit, infiintata in vederea indrumarii si sprijinirii activitatilor de consiliere, informare si educare a cetatenilor in spiritul democratiei, incurajarea acestora la participarea la viata publica in toate structurile societatii civile.
Prin activitatile desfasurate, Asociatia CRSUEE isi doreste sa contribuie la dezvoltarea dialogului si consolidarea clasei mijlocii, la dezvoltarea dialogului interuman si la aducerea informatiei europene mai aproape de comunitatile locale, in stransa legatura cu nevoile, preocuparile si caracteristicile acestor comunitati.
Pentru mai multe informatii:
Dana Mocanu, Secretar General al Asociatiei Centrul de Resurse Socio-umane si Educatie Europeana
Tel.: 021.312.39.37.
[email protected]
http://www.europa-mea.ro
Sursa: Plandeafacere.ro, 9 iulie 2008