Antreprenoriatul iesean finantat de Uniunea Europeana

0
pluseazaOrasele Iasi si Vaslui se reunesc prin intermediul participarii a 2 grupe de persoane cu initiativa la un program complex de dezvoltare antreprenoriala, in cadrul proiectului „Pluseaza prin antreprenoriat”. Acesta este primul proiect Junior Chamber Iasi cu finantare europeana prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu  buget total de 150.000 Euro. 60 de beneficiari vor fi pregatiti pentru a crea afaceri si sisteme durabile in 4 domenii: comert, TIC, servicii, productie, urmand sa fie sustinuti prin premii si asistenta business specializata. Startul la inscrieri se da pe 14 septembrie 2009.

In perioada 1 noiembrie 2009 – 30 septembrie 2010, 60 persoane din Judetele Iasi si Vaslui vor participa la un proiect complex de dezvoltare antreprenoriala. Participantii vor fi alesi din randul angajatilor, intreprinzatorilor, persoanelor care doresc sa initieze o afacere independenta si  personalului de conducere din intreprinderi. Ei vor participa la cursuri si seminarii practice, ateliere de lucru bazate pe metode educationale moderne, exercitii adaptate la realitatea unei afaceri, sesiuni de follow-up si asistenta business specializata dupa incheierea sesiunilor de formare.

Proiectul isi propune sa sustina crearea unui mediu economic de calitate prin cresterea numarului de afaceri coordonate de catre manageri foarte bine pregatiti.

Ne dorim ca in urma proiectului participantii sa dobandeasca cunostinte antreprenoriale avansate, specializate pe nevoile lor, sa poata face fata provocarilor de pe piata si sa dezvolte afaceri puternice, sustenabile pe termen lung.” a declarat Bogdan Baianu, Manager proiect Pluseaza prin antreprenoriat.

Grupului tinta i s-au pregatit 2 module de instruire: trainingul introductiv cu notiuni care vizeaza initierea unei afaceri si trainingul avansat axat pe instruirea vocationala pe fiecare din cele 4 domenii de interes in care vor fi impartiti participantii: servicii, comert, productie si TIC. in cele doua etape de training participantii vor fi pregatiti si incurajati sa materializeze ideile de afaceri, sa schimbe cursurile actuale neprofitabile, sa participe activ la dezvoltarea intreprinderilor unde sunt angajati.

Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (www.posdru.edu.ro) implementeaza asistenta financiara a Uniunii Europene alocata prin Fondul Social European (FSE). Obiectivul general al acestuia il constituie dezvoltarea resurselor umane prin investitii substantiale in promovarea capitalului uman, dezvoltarea  si formarea profesionala a resurselor umane, care sa duca, la randul lor, la imbunatatirea nivelurilor de calificare profesionala  si ocupare a fortei de munca  si, implicit, la dezvoltarea societatii romanesti bazate pe cunoastere.

Axa prioritara in care se incadreaza proiectul Pluseaza prin antreprenoriat este „Cresterea adaptabilitatii fortei de munca si a intreprinderilor”. Obiectivul  general  al  acestei  axe  este  promovarea  culturii  antreprenoriale,  prin sprijinirea  fortei de munca si a  intreprinderilor competente, pregatite si adaptabile.

„Pluseaza prin antreprenoriat” este un proiect JCI Iasi. JCI Iasi a fost infiintat in anul 2006 ca o necesitate la realitatile economice locale. Mediul de afaceri slab dezvoltat si neomogen in organizare a determinat necesitatea crearii unei Tinere Camere de Afaceri care sa-i sprijine pe tinerii intreprinzatori ieseni in demersul lor de a se dezvolta si afirma pe piata. Astfel, sub umbrela unei asociatii care exista in lume de peste 90 de ani, s-a dezvoltat o retea de networking care a fost de un real folos membrilor sai.

Aria activitatilor si proiectelor JCI Iasi este structurata pe doua planuri: antreprenorial-economic si social.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.