Semne de avertizare de luat in considerare

0
semne_avertizareProiectele noastre ne ofera cateodata semne de avertizare, insa este posibil ca acestea sa nu fie suficient de evidente pentru ca noi sa le observam. Cheia este sa fii constient de aceste semne, sa anticipezi riscurile si sa iei cateva precautii.

Intr-adevar, exista unele precautii logice pe care managerii de proiect le-ar putea lua pentru a se asigura ca proiectele lor vor fi implementate cu succes. De exemplu, acestia pot updata calendarul proiectului in functie de schimbarile facute, noile cerinte si ce a fost realizat in cadrul proiectului.

De asemenea, ar trebui ca managerii sa fie constienti de faptul ca o tehnologie noua face mai dificila orice tip de estimare. Ar trebui sa se asigure ca scopul a fost bine identificat si ca cerintele privind calitatea si functionalitatea, precum si costurile si data livrarii sunt realizabile.

Daca schimbarile majore survenite in cadrul proiectului sunt rezultatul unor factori externi, ca schimbarile de curs valutar sau resurse indisponibile, atunci este necesara o revizuire a business plan-ului. In continuare, iti oferim cateva sfaturi ce te vor ajuta sa identifici in timp util semnele de avertizare:

  • Beneficiarii si managerii de proiect nu stiu sau nu s-au pus de acord in ce priveste modul in care va fi folosita solutia implementata;
  • Sponsorul, managerii afacerii sau managerul de proiect nu au fost clari in atribuirea responsabilitatilor fiecarui membru;
  • Planurile proiectului nu includ o analiza a riscurilor;
  • Fiecare proiect trebuie sa includa un plan de management al schimbarii;
  • Scopul proiectului nu a fost bine identificat. Cerintele prost formulate duc la o intarziere a proiectului si la o depasire a bugetului alocat;
  • Sunt alocate proiectului bani, timp si resurse insuficiente;
  • Testarea proiectului nu a fost bine planificata;
  • Beneficiarii nu au fost implicati in scrierea proiectului, ceea ce poate insemna ca solutia implementata sa nu aiba legatura cu ce are nevoie clientul.

Daca exista o planificare bine pusa la punct, cele mai multe dintre riscuri vor putea fi eliminate.

Acestea sunt doar cateva semne. Tu ce mai poti adauga?

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.