O tehnica de antrenament accesibila

0

O tehnica de antrenament accesibila

Coaching-ul devine rapid o cale extrem de accesibila pentru cei care doresc sa isi dezvolte adevaratul lor potential la cote maxime. Un coach profesionist asista clientul in realizarea propriului sau potential, ajutandu-l sa devina persoana de success la care viseaza (uneori, de prea mult timp!). Numai asa clientul devine un ‘campion’ al propriilor impliniri, in timp ce isi dezvolta punctele tari, calitatile si talentele.

Din multitudinea de modele si scheme de lucru care poseda capacitatea de a iti schimba viata, am ales sa va arat o secventa de coaching, una dintre cele mai simple si usor de folosit, abreviata intr-un mod suficient de amuzant – G.I.P.S.:

G – Gandeste/Imagineaza-ti obiectivul:

Toate echipele castigatoare, din sport sau din alte domenii, stiu ca trebuie sa aiba un obiectiv bine definit pentru care lupta. O echipa de fotbal stie ca trebuie sa inscrie mai multe goluri decat adversarii sai. Echipa stie cum arata victoria si stie cu exactitate ce trebuie sa faca pentru a ajunge acolo. Asa se intampla si cu viata ta profesionala. E necesar sa ai un plan flexibil de coaching, pentru a te adapta la oportunitatile care apar pe parcurs. Imagineaza-ti un jucator de tenis care serveste cu ochii inchisi, fara sa stie unde este fileul sau terenul adversarului. Alegand o tinta clara inainte de a servi, sportivul isi va creste imens rata de succes a loviturii.

Intreaba-te: Cum trebuie sa arate rezultatul final?

I – Imita persoanele de succes (real, nu de imagine!):

A imita pe cei care au obtinut deja succesul este o tehnica folosita in multa domenii ale vietii noastre de zi cu zi. Insa cand ne raportam la viata profesionala, putini sunt cei care folosesc acest procedeu. In sport exista multe exemple de acest fel: cati fotbalisti nu imita marii jucatori, precum Beckham sau Figo? In medicina, cercetatorii calatoresc deseori in alte tari pentru a afla – de exemplu – care sunt particularitatile stilului de viata care determina un nivel al atacurilor de cord. Imitarea functioneaza si in cadrul profesional, ca si in coaching. Uita-te la cei din jur, la ce rezultate au ajuns si la ce doriti sa ai si tu in propria viata profesionala; descopera cum au facut si incorporeaza acest lucru in viata ta.

Intreaba-te: Ce pot sa invat de la cei care au fost in aceeasi situatie ca a mea?

P – Practica, Practica, Practica:

Scapam cu greu de vechile obiceiuri. Iar cele noi cer de multe ori timp pentru a se forma. Asimileaza o sugestie din lumea sportului: performanta vine din practica sustinuta. Uneori uitam sutele de mii de ore de munca asidua pe care mari atleti ca Michael Jordan sau Rafael Nadal le-au investit in dezvoltarea abilitatilor lor. Avem multe exemple in acest sens: aminteste-ti ce s-a intamplat cand ai invatat un nou joc, copil fiind. Sau cand ai invatat sa canti la un instrument muzical. Aminteste-ti ca la orice inceput lucrurile nu merg tocmai de la sine. Dar acesta nu e un motiv sa renunti. Ofera-ti timp. Nu te opri din a incerca sa fii mai bun. Cere coaching!

Intreaba-te: Cum pot practica mai mult si mai des ceea ce vreau sa incorporez in profesia mea?

S – Cere Sprijin de la ceilalti:

Cand schimbi ceva important in viata ta este decisiv sa ai aproape oameni care te pot spirijini in schimbarea pe care o realizezi. O echipa perdanta pare ca joaca mai bine „acasa”, unde beneficiaza de incurajarile fanilor sai. Stabileste-ti „galeria” proprie, asezand in cercul tau intim persoane care sunt suportive, intelegatoare si mereu gata sa te incurajeze cand simti ca nu mai rezisti.

Intreaba-te: Cine este cel mai capabil sa ma incurajeze ca sa imi ating obiectivele?

***

Vrei sa fii un campion in domeniul tau?

Ai toate calitatile pentru a deveni unul.

Potentialul exista in tine.

Cum fac unii oameni sa devina campioni?

E simplu: campionii nu lucreaza niciodata singuri.

Fiecare potential campion are un coach.

Sursa: mihaistanescu.ro

Mihai-Stanescu-00162
Mihai Stanescu este fondatorul RoCoach si unul dintre cei mai experimentati executive coach din Romania, avand o experienta profesionala de peste 10 ani si peste 4.500 de ore de coaching, materializate prin proiecte individuale si de echipa implementate in peste 100 de companii de diferite marimi si din diferite industrii, atat romanesti, cat si multinationale.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.