NECESITATEA DEZVOLTĂRII ECONOMIEI SOCIALE Proiect ‘‘Social Entrepreneurs Nation’’, Cod MySMIS 128618

0

Data: 15.02.2021

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2023 proiectul “Social Entrepreneurs Nation”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 13.867.340,00 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 11.787.239,03 lei.

În urma raportului de țară al României elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și al Administrației Publice în 2020, pentru anul 2019, cu privire la nivelul durabilității economice a populației și a nivelului de trai, a rezultat că riscul sărăciei sau al excluziunii sociale este cel mai ridicat în rândul tinerilor, familiilor cu copii, romilor, persoanelor cu handicap, populației rurale și persoanelor inactive (Comisia Europeană, 2020, FRA 2019). În conformitate cu datele prezentate în raport, regiunile Nord – Vest și Vest au înregistrat o creștere față de celelalte regiuni subdezvoltate. Însă, de evoluțiile pozitive de pe piața forței de muncă nu beneficiază în egală măsură toate regiunile și toate categoriile de populație, rata riscului de sărăcie în zonele rurale fiind de aproape cinci ori mai mare decât în orașe.

Proiectul “Social Entrepreneurs Nation” ţinteşte cele două regiuni de dezvoltare și are ca obiectiv general acordarea de sprijin pentru înființarea și dezvoltarea de întreprinderi sociale, în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei în județele din regiunile Nord – Vest și Vest.

Datele statistice sprijină necesitatea abordării problemelor de subdezvoltare şi a lipsei inițiativei antreprenoriale și sociale. Astfel, devine din ce în ce mai evident că trebuie promovat spiritul antreprenorial social, punând accentul pe acordarea de sprijin financiar pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de formare în antreprenoriatul social, precum şi consilierea şi îndrumarea întreprinderilor existente.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vizează creșterea egalității de șanse și reducerea disparităților între persoanele vulnerabile și cele nevulnerabile pe piața forței de muncă și dezvoltarea spiritului lor antreprenorial. Se va dovedi că oricine are șanse de reușită în societatea românească dacă are acces la resurse, indiferent de mediul din care provine sau de categoria socială.

Informații suplimentare privind proiectul și activitățile planificate pot fi obținute prin participarea la Evenimentul de informare grup țintă organizat pentru regiunea Vest în data de 16 FEBRUARIE 2021, începând cu ora 14:30, pe platforma online ZOOM sau la telefon 021.312.68.93, email [email protected], website www.social-entrepreneurs.ro și la adresa Piața Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, București.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.