Invata, invata si iar… invata!

0

In zilele noastre, cine nu se adapteaza, nu se reinventeaza permanent, evoluand intr-un proces de invatare perpetuu, moare! Culmea e  ca, dincolo de faptul ca o asemenea evolutie este vitala, ea este si placuta, pentru ca explorarea perpetua iti creaza o stare de confort si iti ofera ceea ce americanii numesc „boost de incredere” si „self esteem”.

In urmatoarele randuri, iti voi face, tie, cititorului, cateva recomandari testate in ultima  perioada, menite sa te ajute sa tii pasul cu schimbariile si sa inveti tot ce ai nevoie. Voi incepe cu 2 indrumari clasice si voi continua cu punctul principal, mai exact platformele mele preferate de e-learning.

1. Citeste tot! Carti, bloguri si audio-book-uri

Stii, eu sunt altruist. Adicatelea, cand vorbesc despre altii, incep prin a vorbi despre mine… Lasand gluma, in ce ma priveste sunt un mare devorator de carti si de bloguri, motiv pentru care, in perioada urmatoare, voi lansa o serie de articole legate de ultimele noutati din blogosfera de specialitate, din dorinta de a impartasi ideile interesante pe care le-am cules din aceasta zona.

In urma cu ceva vreme, am scris un review la o anumita carte, si ti-am propus, daca timpul nu-ti permite sa citesti pentru ca vii mereu obosit acasa, sa mergi pe varianta de audio book. Recomandarea ramane valabila, dar important ramane „cuvantul scris”, asa ca, daca ai timp, pune mana pe carte. Nu doar ca… „nu doare”, dar – pe cuvant de onoare – te vei simti mai bine si iti vei reimprospata increderea in tine.

2. Cauta un antrenor personal (mentor, coach, trainer …)

A doua varianta este sa-ti gasesti un mentor sau un trainer, sa participi la un curs, insa trebuie sa ai mare grija cine sustine cursul respectiv. De-a lungul timpului, am avut ocazia sa ma aflu pe ambele parti ale baricadei, asa ca inteleg in totalitate cand cineva este carcotas si nu este multumit pe deplin de ceea ce primeste. Asa ca, in locul tau, as porni cautarile de la cine sustine un curs sau cine iti poate oferi genul de sprijin si indrumarea de care ai nevoie. Apoi, as merge mai departe si as vedea care sunt formele in care pot capata informatia.

Inca un aspect important. Un antrenor este eficient si justifica o anumita cheltuiala, asa ca nu te zgarci, pentru ca efectele nu vor intarzia sa apara. Sigur, cantareste fiecare aspect, dar nu respinge din start ideea, doar pentru ca, in prima faza, un eventual pret ti se pare exagerat. Unde mai pui ca traim intr-o lume a negocierilor continue, asa ca… stii ce ai de facut.

3. 3 surse de invatare – Lynda – udemy – coursera

Am ajuns la esenta acestui articol, adica la … poate cel mai comod si mai la indemana instrument de invatare: cursurile online.

Exact asa cum folosesti un trip – advisor care te poate indruma in ce locatie sa-ti petreci concediul si in ce mod sa-ti petreci mai placut meritatele zile de vacanta, tot astfel poti proceda si in privinta cursurilor. Drept si prin urmare, citeste atent toate review-urile, descrierea si prezentarea respectivului trainer.

Detalii despre sursele de invatara de mai sus gasiti pe cipriancucu.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.