Gandeste ca un invingator

0

Succesul incepe in mintea ta!

Daca gandesti ca un om de succes, daca te imaginezi ca pe un om care a obtinut tot ce si-a propus, exact asta se va intampla, vei ajunge sa ai succes! Daca dimpotriva, te vezi si te consideri mereu ca fiind o persoana care are ghinion, care nu va atinge niciodata succesul sau care nu va progresa atat de mult pe cat isi doreste, atunci, indiferent cat de talentat esti sau de cat de mult muncesti, iti va fi foarte dificil sa atingi succesul.

Gandind ca un om de succes vei deveni mult mai eficient si vei atrage succesul in tot felul de situatii: de la lucrul cu oamenii, la gasirea de solutii pentru probleme stringente la generarea de idei creative.

In acelasi fel, daca te concentrezi mereu pe ideea ca nu vei avea succes si ca in orice situatie ai sansa mai mari sa ratezi decat sa reusesti, vei ajunge sa fii mult mai putin eficient in munca pe care o faci si implicit sa ratezi sanse si sa-ti confirmi practic toate gandurile negative.

Formula succesului!

Cum poti ajunge sa gandesti ca un invingator? Cum poti crea noi deprinderi si obiceiuri care sa te aduca mai aproape de succes? Nu e foarte complicat, pentru ca in majoritatea cazurilor diferenta dintre un om de succes si unul care nu a obtinut tot ceea ce isi doreste tine de: Atitudine, Obiceiuri si Perseverenta.

Mai jos sunt cateva sugestii simple pe care le poti aplica atat in calitate de antreprenor cat si in calitate de angajat, cand iti contruiesti o cariera:

1. Creaza-ti un plan pe 5 ani pentru atingerea succesului.
2. Intelege ca Tu, si numai Tu este responsabil pentru succesul sau esecul tau.
3. Sarbatoreste fiecare succes.
4. Invata din fiecare esec.
5. Dezvolta-ti un sistem de suport.
6. Pastreaza-ti integritatea in orice conditii.
7. Reaminteste-ti ca fiecare zi e o noua oportunitate!
8. Mentine-te intr-o conditie fizica cat mai buna.
9. Fii mereu deschis la a invata lucruri noi.

Succesul este o problema de atitudine!

Indiferent ca esti angajat sau antreprenor, vei avea parte de lucruri neplacute in activitatea ta: probleme cu clienti nemultumiti, probleme de cash-flow, neintelegeri cu colegii, etc.

Dar, succesul se masoara nu in problemele pe care le vei intampina, ci in modalitatea prin care vei raspunde acestora.

Daca ai atitudinea potrivita, vei gasi mereu alternative si solutii.

Fara sa-ti asumi riscuri, nu vei atinge niciodata succesul!

Pentru a putea merge mai departe si pentru a-ti atinge obiectivele, este necesar sa iti asumi anumite riscuri. Nici o afacere sau o cariera de succes nu a construita fara asumarea unor riscuri. Asta nu inseamna ca trebuie sa traiesti periculos si sa-ti asumi riscuri in fiecare zi, ci ca pur si simplu trebuie sa inveti sa iti asumi riscuri calculate, dupa ce ai adunat toate informatiile de care ai nevoie si ai evaluat toate alternativele pentru luarea unei decizii.

Cat de mult ar trebui sa risti? Depinde de cat de departe vrei sa ajungi.

Poate nu e o coincidenta ca unele dintre cele mai de succes afaceri si implicit antreprenori au trecut prin falimente si esecuri rasunatoare. Steve Jobs, Donald Trump, Henry Ford – fiecare a avut parte de esecuri, dar asta nu i-a facut sa inceteze sa caute succesul.

Un ingredient importat in atingerea succesului este sa te bucuri si sa sarbatoresti fiecare reusita si sa uiti fiecare esec. Acest lucru este important atat pentru tine, cat si pentru oamenii alaturi de care muncesti.

Va dorim sa aveti parte de succesul pe care il meritati!

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.