Excelenta in invatamantul superior – activitati de formare adresate studentilor si cadrelor didactice

0

ura

Incepand cu data de 14 mai 2014, Universitatea Romano – Americana din Bucuresti, in parteneriat cu Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj si Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu implementeaza proiectul cu titlul „Asigurarea competentelor corespunzatoare cerintelor pietei muncii prin programe de studii de excelenta cu dimensiune internationala”, cod contract POSDRU/156/1.2/G/134518, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Proiectul se inscrie in Axa prioritara 1 ″Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniul major de interventie 1.2. „Calitate in invatamantul superior”, avand o durata de implementare de 18 luni, in perioada 14.05.2014 – 13.11.2015.
Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea programelor de licenta si masterat in domeniile economie si afaceri internationale, marketing si administrarea afacerilor prin armonizarea cu nevoile actuale ale pietei muncii secolului XXI.
Activitatile derulate in cadrul proiectului vizeaza dezvoltarea si perfectionarea programelor de studii de licenta si master in domeniul economic, bazate pe competentele necesare pietei muncii in secolul XXI, precum si dezvoltarea de parteneriate active si dinamice cu mediul de afaceri (piata muncii), in scopul cresterii calitatii pregatirii si a oportunitatilor reale de angajare a absolventilor din domeniul economic.
Elementul de noutate identificat la nivelul activitatilor derulate in cadrul proiectului consta in organizarea si derularea cursurilor de limba engleza dedicate cadrelor didactice care se inscriu intr-una din categoriile de grup tinta vizate de activitatile proiectului: membri ai comisiilor/structurilor de conducere din universitati si facultati; personal implicat in dezvoltarea si managementul calificarilor la nivel de universitate/facultate; personal implicat in dezvoltarea programelor de studii universitare. Numarul cadrelor didactice care au urmat aceste cursuri si care se inscriu in categoriile de grup tinta mai sus mentionate a fost de 44 de persoane, valoare inregistrata la jumatatea lunii a douasprezecea de implementare a proiectului.
Totodata, in cadrul proiectului a continuat activitatea de lansare si implementare a modulelor de cursuri optionale/facultative de furnizarecompetente transversale (complementare), precum si a competentelor de specialitate. La aceste sesiuni de formare sustinute de catre invitati din strainatate cu experienta relevanta in domeniile vizate au participat studenti inmatriculati la cele trei universitati partenere. De asemenea, valoare inregistrata la finalul primului an de implementare a activitatilor proiectului a atins nivelul de 91 de studenti.
Cele trei universitati partenere isi propun ca, prin implementarea proiectului, sa armonizeze competentele obtinute de absolventii sistemului de invatamant superior cu cele solicitate pe piata muncii.
Informatii suplimentare cu privire la activitatile desfasurate in cadrul proiectului sunt disponibile website-ul proiectului – http://spredi.rau.ro si pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/spredi.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.