Este de dorit ca angajat un consultant foarte bun in managementul proiectelor?

0
consultantCe face ca un consultant in managementul proiectelor sa fie un foarte bun si apreciat consultant? Ce aptitudini si calitati are acel consultant de ii face pe clienti sa revina pentru servicii de consultanta sau expertiza in leadership? Cu ce reuseste sa atraga clientii noi?

Raspunsul cel mai usor de dat este, bineinteles, expertiza tehnica necesara. Un consultant IT in managementul proiectelor care poate livra bunurile din punct de vedere tehnic va fi probabil intotdeauna angajat undeva, indiferent de starea economiei. In cel mai rau scenariu, un consultant cu foarte multe cunostinte si certificari, care poate veni intr-adevar cu cea mai buna solutie tehnica, va avea cu siguranta de lucru oricum.

Mai jos sunt enumerate cateva caracteristici ale unui bun consultant (lista poate fi completata):

  • competente antreprenoriale;
  • capacitate innascuta de a conduce;
  • gandire independenta;
  • abilitati pentru rezolvarea problemelor;
  • nivel ridicat de incredere;
  • expertiza in unul sau mai multe domenii critice etc.

Privind per ansamblu, aceste trasaturi le-ai dori sa le regasesti si in echipa ta, chiar daca e vorba de un consultant sau angajat? Nu neaparat. Sa vedem care e diferenta dintre un angajat si un consultant. Calitatea care poate fi „fatala” unui consultant-angajat este gandirea independenta. Asta deoarece multi manageri de proiect incearca sa faca sa functioneze un proiect, si, in unele cazuri, esueaza. Angajatii, vrand-nevrand se supun autoritatii. Ei bine, acest lucru poate fi dificil daca esti obisnuit sa fii tu responsabil de tot proiectul, sa fii pe cont propriu si sa faci lucrurile sa se intample.

Lucrand ca manager de proiect si ajungand sub autoritatea unui director care nu are experienta si competente particulare necesare pe proiect, dar care iti cere sa ii urmezi directia, iti poate crea probleme iar gandirea ta independenta de expert va avea cu siguranta de suferit.

Scenariul in care un dezvoltator de aplicatii de consultanta, care apoi devine un angajat direct si primeste misiuni contra-productive de la un supervizor cu mai putina experienta si cunostinte, poate reprezenta intr-adevar o experienta foarte neplacuta.

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.