Cum sa imbunatatesti rezultatele unui proiect

0
graficExista un caz faimos in Australia: presedintele unei companii refuzase sa vanda din actiuni cand acestea valorau 27 de dolari fiecare, ca 12 luni mai tarziu acestea sa scada la 10 dolari actiunea. Pentru ca presedintele nu a actionat la momentul oportun, actionarii companiei au fost nemultumiti.

La fel se intampla si cand vine vorba de proiecte: „noi nu suntem suficient de maturi pentru a imbunatati.”

Jed Simms, specialist in managementul proiectelor, povesteste ca o data, managerul de proiect a respins abordarea ce presupunea metode de identificare si simplificare a activitatilor in cadrul companiei, calificand-o ca fiind „prea dificila pentru organizatie”. Proiectul lui si-a dublat costurile si apoi a esuat din cauza neadecvarii cerintelor la afacere.

Mai exista si convingerea gresita cum ca procesele mai mature sunt mai dificile si cer un volum mai mare de munca. In unele cazuri, poate ca este chiar asa, insa daca sunt eliminati pasii redundanti, volumul de munca depus scade.

Managerul afirma ca daca luam un proces de 18 pasi si il refacem astfel incat sa ramana 5 pasi sau daca 375 de procese scad la 23, costurile de design, configurare, testare, training si altele asociate se reduc.

Daca se profita de oportunitatea de a opera schimbari progresive in proiect, costurile nete scad si probabilitatea ca proiectul sa aiba succes este mult mai mare.

Jed mai aduce la cunostinta si cazul unei banci care avea rezultate slabe in cadrul unor proiecte. In loc sa identifice radacinile problemelor, managementul a refacut metodologia. Justificarea lor a fost urmatoarea: „nu suntem suficient de maturi pentru altceva”. De fapt acea banca era „protejata” de imbunatatirea rezultatelor.

Organizatiile au nevoie de un manager de proiect care sa isi faca treaba eficient, punandu-si urmatoarele intrebari:

  • „Ce incercam noi sa facem aici, exact?”
  • „Este acesta un proiect valid?”
  • „Ce schimbari trebuie sa facem?

Cine te „protejeaza” de imbunatatirea rezultatelor proiectului?

Sursa: projectmanager.com.au

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.