Contractul de comodat – act absolut necesar la infiintarea unei firme, la stabilirea sau schimbarea sediului social

0

contract-de-comodat-infiintare-firma-stabilire-schimbare-sediu-social-reinvent-consultingContractul de comodat apare pe lista actelor necesare in dosarul depus la ONRC la infiintarea unei firme. Este necesar la stabilirea sediului social, cat si la schimbarea acestuia.

Alte acte necesare infiintare firma: click aici.

Contractul de comodat sau imprumut de folosinta este un acord prin care o persoana, numita comodant, ofera spre folosinta termporare unei alte persoane, numite comodatar, un lucru determinat, cu obligatia de a-l restitui in natura, in individualitate lor.

Prin acest contract se transmite doar folosirea locuintei, nu si proprietatea asupra acesteia.

  1. Durata maxima a unui contract de comodat nu este mentionata in prevederile legale, insa valabilitatea acestui tip de acord depinde de vointa partilor, respectiv de predarea bunului in cauza. Insa, in cazul unui contract de comodat incheiat pe o perioada mai mare de 5 ani, proprietarul trebuie sa faca demersul de intabulare pentru respectivul contract. (legea nu prevede obligativitatea de a inscrie contractul de comodat in cartea funciara, indiferent de perioada acestuia. Intabularea este optionala, doar daca partile doresc.)

Exemplu obligatii parti in cazul unui contract de comodat, in cazul in care sediul social al firmei este stabilit in locuinta personala/ apartament.

„Comodantul se obliga:

–    sa dea comodatarului spre folosinta apartamentul, ce face obiectul prezentului contract;
–    sa restituie comodatarului cheltuielile facute cu intretinerea apartamentului.

Comodatarul se obliga:

–    sa foloseasca si sa intretina apartamentul, ca un bun proprietar;
–    sa foloseasca apartamentul, potrivit destinatiei stabilite prin prezentul contract;
–    sa restituie la data incheierii contractului bunul imprumutat.”

Acte necesare intocmire contract in vederea stabiliri sediului social al unei firme:

•    acte de identitate parti;
•    act de proprietate locuinta.

Pentru firmele deja infiintate, care aleg sa-si schimbe sediul social si apeleaza la servicii de gazduire, pentru intocmirea respectivului contract se cer si actele de functionare ale firmei.

Reinvent Consulting – liderii pietei la infiintari firme!

Infiintarea SRL asociat unic: onorariu 200 lei

Gazduire sediu social cladiri de birouri Bucuresti si Ilfov:

•    59 euro +TVA (6 luni)
•    111 euro +TVA ( 1 an)
•    199 euro +TVA (2 ani)
•    250 euro +TVA (3 ani)

Mai mult, poti beneficia de oferta de 5,5 euro/ luna gazduire sediu social, la contratele platite pe 3 ani!

Bonus! Primesti GRATUIT:

•    Sala conferinta Vision: 2 ore/ prima luna folosire pentru intalniri de afaceri, sedinte, workshop-uri, training-uri. Sala are capacitate pentru 20 persoane si este dotata cu proiector si ecran, plasma TV, Internet wireless, flipchart, mobilier, telefon, sistem Home Cinema, DVD-Player (bonus valabil doar pentru contractele pe 3 ani);
•    Monitorizare si notificare perioada activa valabilitate sediu social;
•    Secretariat basic: primire corespondenta si notificare in legatura cu aceasta.

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.