Branding personal pentru antreprenori. 10 principii de baza

0

1. Alege un set de competente pe care le stapanesti si investeste in ele. Ca antreprenor esti constant implicat in diverse proiecte ale companiei tale, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa selectezi acele activitati care iti plac cel mai mult si sa te concentrezi pe acestea. Gandeste-te care sunt acele aspecte in care excelezi, care au adus plus valoare companiei de-a lungul timpului si care au avut cel mai mare impact. Si cel mai important – ce anume iti face placere sa faci. Esti antreprenor, asa ca e dreptul tau sa alegi sa faci lucruri care iti plac si te motiveaza. Asta te va face sa fii din ce in ce mai bun la ele si sa devii o sursa de inspiratie si pentru altii .

2. Fa in asa fel incat sa depasesti asteptarile celorlalti. Intotdeauna fa mai mult decat se asteapta ceilalti de la tine, in TOT ceea ce faci! In felul acesta te vei transforma intr-un model pentru cei care lucreaza cu tine si pentru colaboratori si ii vei motiva si pe ei sa dea mai mult.

3. Contribuie activ la eforturile de dezvoltare ale firmei. Implica-te activ in toate activitatile de dezvoltare ale firmei in asa fel incat angajatii sa te simta ca facand parte din echipa. In plus, vino mereu cu noi solutii pentru a aduce imbunatatiri activitatilor si idei de dezvoltare pentru companie.

4. Nu te pierde in lucruri marunte. Managementul timpului este una dintre activitatile de baza ale unui antreprenor. Invata sa prioritizezi si sa investesti timpul si energia ta in acele lucruri care pot aduga valoare proiectelor companiei. Daca ajungi sa pierzi timp facand micro-management sau tot felul de activitati care nu produc rezultate semnificative, vei ajunge foarte repede de la pozitia de antreprenor la cea de potential angajat.

5. Investeste in evolutia ta. Nu deschide televizorul seara pana nu ai petrecut cel putin 30 de minute citind o carte, un articol online, o revista sau orice alt material care sa ajute sa dezvoltarea ta profesionala sau personala. Investitia in educatie ta continua este cea mai importanta, asa ca poti sa iti faci un plan de dezvoltare personala in care sa incluzi toate aspectele pe care ai vrea sa le imbunatatesti la tine si activitati specifice pentru a obtine rezultate in directia asta.

6. Zambeste si inspira-i pe ceilalti. Lumea este plina de persoane pesimiste, negativiste care vad mereu partea goala a paharului si ii descurajeaza pe ceilalti in activitatile lor. Pentru a atrage SUCCESUL ai nevoie de o atitudine pozitiva: trezeste-te cu zambetul pe buze si motiveaza-i si pe ceilalti sa zambeasca si sa aiba la randul lor acesta atitudine. O data ce ai imbratisat aceasta filozofie de viata, ea va avea un impact pozitiv in toate aspectele vietii tale atat profesionale cat si personale.

7. Asuma-ti responsabilitatea. Majoritatea oamenilor au o tendinta naturala de a evita asumarea responsabilitatii si de a gasi scuze sau de a da vina pe altii atunci cand lucrurile nu merg. Atunci cand iti asumi responsabilitatea, practic iti asumi o pozitie de lider si ajungi sa obtii succesul pe care il meriti. In plus, in felul asta devii un model pentru angajatii tai si ii inspiri ca la randul lor sa isi asume responsabilitatea atunci cand este cazul.

8. Colaboreaza. A fi lider inseamna sa iti asumi un pic mai multa responsabilitate atunci cand lucrurile nu merg bine si un pic mai putin credit atunci cand se obtin rezultate. Leadershipul inseamna sa ii inspiri si sa le oferi celorlalti cadrul in care sa creasca si sa se dezvolte valorificand tocmai aspectele care ii fac diferiti. Conflictul nu face decat sa genereze alte conflicte, in timp ce colaborarea duce la succes si realizari, de aceea este esential sa promovezi colaborarile in tot ceea ce intreprinzi.

9. Fa-ti un blog. Esti antreprenor! Iti place sa construiesti si sa dezvolti lucruri, asa ca dezvolta un blog pe care sa scrii despre ceea ce stii tu cel mai bine. Ai putea sa scrii despre acele competente pe care le detii de care am discutat la punctul 1 sau pur si simplu despre experienta ta ca antreprenor. Astfel blogul va deveni cel mai important instrument de branding si oamenii vor ajunge sa te cunoasca tocmai pentru calitatile tale de antreprenor. Recomandarea ar fi sa te pozitionezi ca expert intr-o arie similara cu cea in care activeaza compania.

10. Utilizeaza instrumentele de social media. Instrumentele de social media te ajuta sa fii cat mai aproape de publicul tau tinta, fiind cea mai buna modalitate de a crea conexiuni si de a genera oportunitati de afaceri. Printre cele mai utilizate canale de Social Media sunt Facebook si LinkedIn.

Speram ca aceste informatii ti-au fost utile si iti dorim mult succes in construirea brandului personal!

Un material plandeafacere.ro. Toate drepturile rezervate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.