Beneficiile CRM in gestiunea operatiunilor

0
CRMMulti dintre voi stiu ca folosirea unui sistem robust de management al relatiilor cu clientii (CRM) poate ajuta la eficientizarea si automatizarea vanzarilor, marketing-ului, si a proceselor de servicii pentru clienti. Cu un software CRM, puteti urmari clientii inca de la primul contact de vanzare. Poate fi folosit la targetarea clientilor in scopuri de marketing si poate duce la cresterea ratei de conversie.

Cum ar putea CRM-ul sa te ajute pe tine, in rolul tau de manager de proiect? Sa aruncam o privire mai jos.

Analytics

Unul din cele mai mari beneficii pe care soft-ul de CRM il ofera managerilor de proiect sunt instrumentele de raportare si de analiza a datelor. Aceste instrumente relevante pot fi folosite pentru vanzari, marketing si serviciul cu clientii si ajuta, de asemenea, la intelegerea actiunilor si preferintelor clientilor.

Functiile de analiza a datelor din cadrul aplicatiilor CRM pot fi folosite pentru estimarea vanzarilor si anticiparea raspunsurilor clientilor, lucru care poate duce la dezvoltarea unor campanii mai eficiente de marketing. Aceste instrumente sunt adesea folosite si pentru a corecta probleme inainte ca gradul de satisfactie al clientilor sa scada.

Serviciul cu clientii

Soft-ul CRM te poate ajuta sa oferi o calitate mai ridicata, serviciu personalizat fiecarui client in parte, urmarind problemele si serviciile de coordonare. Cand un client / consumator are o cerinta sau o problema, CRM-ul directioneaza clientul catre persoana cea mai in masura sa il ajute. CRM-ul poate fi, de asemenea, folosit la identificarea si recompensarea clientilor care se reintorc la noi. Aceste functii duc la un proces mai rapid si eficient de gestionare a grijei fata de clienti, ceea ce duce la cresterea loialitatii clientilor.

Multe afaceri apeleaza la CRM pentru a organiza si urmari intalnirile cu clientii. Soft-ul poate genera automat programari potrivite, in functie si de nevoile clientului, pe care apoi clientul le poate confirma sau respinge automat.

Automatizarea vanzarilor

Automatizand cea mai mare parte a procesului de vanzari, softul de CRM permite reprezentantilor in vanzari sa petreaca mai putin timp pe sarcinile care nu aduc profit. CRM-ul poate ajuta la gasirea ocaziilor potrivite de vanzare si gestionarea oportunitatilor, gasind echipa potrivita pentru a incheia contracte. Cu intreaga echipa de vanzari lucrand pe acelasi sistem, este mai usor sa faci vanzari care se repeta si sa aduci mai multe venituri companiei tale.

Strategie

CRM este extrem de folositor in dezvoltarea strategiilor de succes pentru cresterea vanzarilor si imbunatatirea relatiilor cu clientii. Punerea in aplicare cu succes a tehnologiei CRM poate ajuta in planificarea si urmarirea activitatilor, sarcinilor, bugetelor si a detaliilor. CRM incorporeaza functii de gestionare a documentelor cu ajutorul carora se pot crea cu usurinta tacticile de marketing.

Integrare

Deoarece CRM-ul este bazat pe sistemul de tip „cloud„, soft-ul poate fi folosit pentru o colaborare mai usoara intre angajati si departamente. CRM-ul ii poate oferi posibilitatea managerului de proiect sa vada daca intreaga echipa lucreaza la acelasi document si urmareste sa rezolve nevoile clientilor.

Provocarile CRM-ului

Una din cele mai mari probleme cu soft-ul de CRM e ca foarte putini il folosesc. Sistemele de CRM au, din pacate, reputatia ca sunt greoaie si dificil de navigat. Problemele legate de utilizabilitate au afectat software-ul inca de la inceputurile sale, ceea ce duce la fragmentarea datelor si frustrarea utilizatorului, care este exact ceea ce CRM ar trebui sa evite.

In concluzie, implementarea cu succes a unui CRM iti poate face viata mult mai usoara. Sistemele de management al relatiei cu clientii pot ajuta managerii de proiect atat la sarcinile interne cat si externe, asigurand permanent grija fata de fiecare client, inca de la contactul initial, pana dupa vanzare.

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.