Tot ce trebuie sa stii despre serviciile de gazduire sediu social

0

In Romania, anual, se infiinteaza peste 70000 de firme. Este un numar destul de bun tinand cont de conditiile economice actuale. Din pacate insa, legislatia este destul de stufoasa si mai ales antreprenorii la inceput de drum trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce presupune deschiderea unei firme. In tara noastra exista mai multe tipuri. Acestea pot fi SRL, SA, PFA, PFI si tot asa.

Insa, atunci cand vorbim despre SRL si SA trebuie sa fim constienti ca aceste tipuri de firme ar trebui sa aiba si un sediu social. Astfel, exista doua legi care reglementeaza actiunea de gazduire a unui sediu social in Romania: Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, care prevede necesitatea unui sediu social, si Legea 51/ 1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, care prevede stabilirea sediului social al unei societati la o firma de avocatura.

Nu stii ce este sediul social? Asa cum orice persoana din Romania are un domiciliu, tot astfel si o societate comerciala trebuie sa aiba o adresa la care sa primeasca documente oficiale, notificari. Astfel, in termeni profesionali, este vorba despre adresa legala sau oficiala a unei societati. Este o conditie obligatorie pentru ca o firma de acest tip sa functioneze legal pe teritoriul Romaniei. Desi sunt persoane care gasesc un sediu social cu ajutorul actionarilor firmei, mai exista si alta posibilitate. Se poate apela la servicii de gazduire sediu social.

De exemplu, daca esti din Bucuresti sau din oricare alt oras al tarii, poti sa contractezi serviciile firmei de avocati infiintare-firma.ro. Este vorba despre specialisti care se ocupa strict de procedurile legate de deschiderea unei firme. Iata ce servicii va sunt oferite de specialistii de la infiintare-firma.ro: Infiintare SRL, Gazduire sediu social, Infiintare PFA, Schimbare Sediu Social, Radiere Firma si Infiintare Firma Online. Si pentru ca vorbeam despre gazduire sediu social, iata ce trebuie sa stii:

  1. Prin acest serviciu se va stabili sediul social pentru o perioada determinata (de maxim un an);
  2. Nu oricine poate beneficia de acest serviciu. Doar societatile cu raspundere limitata si pe actiuni pot beneficia de gazduire sediu social;
  3. PFA-urile nu vor beneficia de acest serviciu;
  4. Acest serviciu poate fi folosit doar pentru a primi corespondenta societatii;
  5. Este necesara semnarea unui contract. In termeni simpli, este ca si cum o societate ar “inchiria” un sediu pe o perioada determinata, strict pentru primirea corespondentei.

De ce ai nevoie de asa ceva? Sunt persoane care sunt presate de timp si au nevoie foarte rapid de un sediu social. Pntru a infiinta firma cat mai rapid posibil, pot beneficia de acest serviciu de gazduire a sediului social. De asemenea, poate la inceput nu dispui de un spatiu pentru firma ta si o firma specializata iti poate oferi gazduire folosita ca sediu social pentru firma. Mai sunt cazuri cand inca nu ai obtinut acordul tertilor (atunci cand firma este infiintata intr-un bloc de locuinte, de exemplu) si ai nevoie repede de un sediu social, desi dispui de spatiu. In plus, poate vrei sa muti sediul social al firmei in alta localitate si ai nevoie de acest serviciu.

Apeleaza, cu incredere la infiintare-firma.ro!

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.