Presedintele Consiliului IMM propune transformarea liceelor economice, pe care le considera usor depasite, in scoli de antreprenoriat

0

Raportat la mia de locuitori, Romania este sub jumatate fata de media europeana. Statul ar avea mult de castigat daca ar infiinta cel putin o scoala de antreprenoriat in fiecare judet, iar o solutie ar fi tranformarea actualelor licee economice, usor depasite, in astfel de unitati de invatamant, crede fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, acum presedinte al Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Ar trebui sa fie deschisa cel putin o scoala de antreprenoriat in fiecare judet, cu accent pe zonele cu potential economic, spune Jianu. O varianta ar fi tranformarea liceelor economice in scoli de antreprenoriat, deoarece aceste licee sunt usor depasite. Noua structura economica lucreaza cu alte instrumente, explica fostul ministru.

Absolventii acestor scoli nu trebuie neaparat sa devina antreprenori, ci pot lucra chiar si in administratia publica, unde este mare nevoie de spirit antreprenorial, considera Florin Jianu. „Deci, chiar daca pleaca la stat sau ca angajati intr-o companie, acesti absolventi vor avea alt spirit de initiativa”, adauga acesta.

Mai multe detalii aici

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.