Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor. Finantarea si protejarea afacerii de efectele crizei, Constanta

0

invitatieIMM-urile din Constanta sunt invitate sa participe gratuit la conferinta destinata lor, care va avea loc la hotel Ibis, pe 9 aprilie, incepand cu ora 9.00. In contextul crizei, in care mediul economic este afectat, a fi informat poate fi un atu in afacerea proprie, pe care nu il mai putem ignora.

Furnizorii de solutii pentru afaceri, precum si consultanti importanti vor fi prezenti in fata IMM-urilor constantene pentru a dezbate posibilitatile de dezvoltare ale afacerii in 2009.      

Conferintele destinate IMM-urilor organizate de BTL Design intra in al patrulea an de existenta. in cei trei ani trecuti, incepind cu martie 2006, BTL Design a traversat toata tara, organizand conferinte in toate resedinsele de judet.

La Constanta, organizatori, alaturi de BTL Design, sunt OTIMMC Constanta si  Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii.

Intreprinzatorii constanteni vor avea un real beneficiu din participarea la acesta conferinta, care le aduce, in plus de informatia la zi, un dialog cu oficialitatile si cu firmele care concep solutii ce le sunt destinate.  

Conferinta este conceputa ca o platforma de comunicare directa intre antreprenori, si companiile care sunt preocupate de acest sector.

Accesul companiilor din sectorul IMM la conferinta este gratuit.

Partener principal al conferintei pentru IMM-uri este Vodafone Romania. Parteneri de eveniment sunt ING Bank, BCR, FNGCIMM, Coface Romania, Ariana Marca inregistrata, WSI Pronet, Progesa&Partners, BTL Promotion.

In cuvantul de deschidere, cu tema Proiecte de infrastructura derulate de administratia locala. Accesarea fondurilor europene destinate dezvoltarii infrastructurii – conditie pentru dezvoltarea mediului economic, oamenii de afaceri ii vor asculta pe reprezentantii autoritatilor locale, precum si pe Dumitru Nancu, Vicepresedinte la Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPPIMM)., si pe Mihai Daraban, Presedinte, Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta.

In sesiunea 1 a conferintei, Finantarea si protejarea afacerii. Solutii de
eficientizare a activitatii si reducere a costurilor, reprezentantii IMM-urilor constantene vor asculta despre Servicii complete de comunicatii de la Vodafone Romania. Nicio firma, indiferent marimea sa, nu mai poate ignora comunicatiile, in secolul vitezei, in care aria de extindere a afacerii si locatia partenerilor poate fi extinsa prin metode de comunicare pe care afacerea se poate baza.

Valentina Zegheru, ING Office Constanta Dacia, va vorbi oamenilor de afaceri prezenti la Hotel Ibis despre ING-Solutii eficiente pentru afacerea ta.

Apoi, un reprezentant al Bancii Comerciale Romane va vorbi despre cel mai nou birou al BCR, Eu Office.

Ion Radu, manager al BTL Design va continua sesiunea de discutii prin prezentarea numita Protejarea tranzactiilor ce folosesc creditul comercial/Solutii oferite de Coface Romania, care devin cu atat mai importante cu cat perioada pe care o traversam este destul de delicata.

Radu Bozocea, director la Ariana Marca inregistrata va vorbi in continuare despre Protejarea marcilor de comert.

In incheierea sesiunii, Cristian Rizescu, Consultant e-Business,WSI proNet, va prezenta oamenilor de afaceri, Deschidere unui IMM- Franciza  versus Start-up conventional.

Dupa o pauza de cafea, care va permite networkingul si interactiunea directa, sesiunea 2 a evenimentului va trata Accesarea de finantari nerambursabile. Surse de finantari.
Un consultant va vorbi in deschiderea sesiunii despre Implementarea standardelor  internationale, instrument de crestere a competitivitatii organizatiei.

Un reprezentant al OTIMMC Constanta va prezenta Programe de finantare nationale si europene, iar un reprezentant FNGCIMM, Garantii financiare pentru IMM-uri.

Apoi, in fata oamenilor de afaceri prezenti la conferinta, un reprezentant al Ministerului IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri va prezenta cerintele in evaluarea proiectelor.

Conferinta va fi interactiva, iar cei aflati in sala vor putea primi in direct raspunsuri de la oficialitati, firme si consultanti.

Conferinta se va incheia printr-o tombola pentru participanti, cu premii surpriza oferite de catre sponsori si organizatori, si un dejun de afaceri.

Partenerii media ai conferintei sunt Business Standard, Money Express, Startups.ro, Smartfinancial, Smartbank, Finantare.ro, Cuget liber si ctnews.ro.

Puteti sa gasiti orice alte detalii, ca si fotografii de la evenimentele trecute, la www.btldesign.ro. 

Pentru orice alte informatii, va stau la dispozitie: Gabriela Malcinschi, la telefon 0724229024, sau prin e-mail: [email protected]

Despre programul „Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor”

„Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor” este un program marca BTL Design. Programul a fost initiat de BTL Design in 2006, avand ca intentie aducerea catre IMM-urile din intreaga tara a informatiilor de care au nevoie in contextul aderarii europene. Conferintele au debutat in martie 2006, si isi propun ca in 4 ani sa parcurga cele 41 de judete ale Romaniei.

Prima etapa a fost Bihor, pe 29 martie 2006. in 2006 au avut loc 10 etape ale acestor conferinte, in 2007 au fost 12 editii, iar in 2008 vor avea loc 26 de etape. Lucrarile conferintelor sunt structurate in doua plenare. Prima se numeste „Solutii pentru eficientizarea afacerii. Solutii de transmisii de date cablu/wireless.

Solutii comunicatii mobile si fixe. Solutii internet. Solutii de infrastructura pentru afaceri. Solutii de promovare. Solutii de pensii private. Solutii de resurse umane. Solutii de recuperare a creantelor”, si prezinta toata gama de solutii destinate IMM-urilor si care sunt necesare pentru dezvoltarea afacerii proprii.

Sunt directii pe care intreprinzatorii le pot adopta pentru a le facilita munca, si in consecinta pentru a creste competitivitatea, ceea ce duce si la sporirea cifrei de afaceri.

Plenara a doua trateaza „Solutii financiare pentru dezvoltarea afacerii. Oferte de creditare, programe de finantare, oferte de finantare bancara pentru IMM-uri, finantare din fonduri structurale si de coeziune”. Aceasta cuprinde solutii oferite de banci specifice pentru sectorul IMM-urilor, precum si finantari europene, explicatii de la experti pentru accesarea finantarilor destinate acestui sector, detalii despre planul operational regional 2007-2013.

Accesul IMM-urilor la conferinta este gratuit, simpozioanele dorindu-se o platforma eficienta de comunicare intre providerii de solutii pentru IMM-uri (in oricare domeniu), si intreprinzatorii locali, cu care acestia pot veni in contact cu aceasta ocazie.

Partenerii BTL Design la organizarea acestor conferinte sunt firme mari, care concep si dezvolta solutii pentru IMM-uri. in decursul timpului, printre acesti parteneri putem enumera Vodafone, Orange, UPC, Romtelecom, CG&GC IT, Genesys, Siveco, Coface Romania, Credit Europe Bank, BCR, OTP Bank, BRD, Eximbank, Alpha Bank, Sodexho Pass, si altii.

Despre BTL Design

Din 2003 BTL Design este specializat in promovarea B2B si este unul dintre marii organizatori de evenimente de afaceri din tara.

Are deasemenea o oferta variata de servicii: publicitate “below the line”, publicitate neconventionala, realizare de strategii complexe de comunicare si relatii publice, oferirea de suport logistic pentru organizarea unor intalniri societatea civila – administratie publica (factori politici, sociali, mediu de afaceri), organizarea unor evenimente speciale (conferinte, mese rotunde, workshop-uri), elaborarea mapelor de presa, concepere conferinte, seminarii, gestionarea relatiilor cu mass-media (interviuri, realizarea de poze, articole).

Aria de activitate a societatii se extinde in functie de cerintele fiecarui client. BTL Design realizeaza campanii publicitare care au efecte imediate, corelate cu ajutorul acordat clientilor pentru realizarea obiectivelor pe termen lung.

Sursa: Plandeafacere.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.