Intre 23 si 25 mai Fundatia Post-Privatizare va organiza la Bucuresti programul „Negotiation and Strategic Decision Making”, pentru directorii executivi si managerii de companii care doresc sa-si dezvolte business-ul prin intermediul strategiilor eficiente de negociere. Programul foloseste stilurile de predare dezvoltate si perfectionate de Harvard Business School, recunoscuta pentru cei peste 100 de ani de experienta in educarea managerilor. Aceasta abordare este recunoscuta la nivel mondial datorita utilizarii a trei metode de predare: studii de caz, simularea rolurilor si prelegeri asupra celor mai noi teorii din domeniu.
Ceea ce trebuie orice om de afaceri sa inteleaga este faptul ca pregatirea din sfera negocierii ar trebui sa vizeze orice manager, indiferent de domeniul in care activeaza. Conform lui Peter Coles negocierea este „cea mai valoroasa si practica abilitate pentru directorii zilelor noastre, influentand deciziile luate zilnic sau la intervale de cateva ore si care sunt relevante in orice profesie. Pe de alta parte, managerii rareori cauta sa se antreneze pentru a-si imbunatati aceasta abilitate, preferand sa apeleze la intuitie sau, in cel mai rau caz, ignorand complet acest aspect.”
De asemenea, procesul de negociere se realizeaza conform unor standarde stiintifice, dar si rationale. In plus, in urma pregatirii, „managerii antrenati vor diseca negocierea prin considerarea partilor implicate, identificarea obiectivelor si stimulentelor si prin pregatirea punctelor de vedere astfel incat sa maximizeze puterea de convingere. Teoriile simple le permit acestora sa realizeze strategii competitive si cooperative, reusind, in acelasi timp, sa prezica rezultatele acestor interactiuni strategice”, mai mentioneaza Coles.
In cadrul cursului de negociere sustinut de Peter Coles, participantii vor analiza tocmai astfel de exemple reale si vor fi pusi in situatia de a elabora o strategie de negociere si de a lua cele mai bune decizii pentru a atinge obiectivele dorite. Unul dintre studiile de caz realizate de profesorul de la Harvard Business School se refera la compania Birchbox Inc. care a fost pusa in fata unei provocari: sa accepe sa fie preluata de o companie mare. „Achizitionarea unui competitor mare ar permite companiei sa se extinda rapid. Insa, in acelasi timp, prin aceasta initiativa ar putea fi incurajati alti copiatori sa intre pe piata in speranta ca vor fi achizitionati. Incheierea unei intelegeri care sa protejeze interesele pe termen lung va fi un punct critic”, a adaugat Peter Coles.
Dincolo de informatiile de tip teoretic pe care le prezinta acest program (cum se realizeaza o oferta introductiva, care sunt cele mai intalnite prejudecati psihologice si erori de luare de decizii, etica in negocieri, etc.), pe parcursul celor trei zile ale sesiunii intensive de mentorat, participantii vor invata cadrul cheie pentru negociere si vor pune in practica toate cunostintele dobandite, in cadrul unor simulari interactive. Acestea se refera la negocierile de tip multi-party sau dintr-o pozitie slaba si se va urmari si incercarea de construire de parteneriate castigatoare. In plus cursul are in vedere si examinarea licitatiilor si analizarea unui studiu de caz despre negocierea in situatiile de criza, dar si procesul pe care trebuie sa il urmeze un manager in momentul in care se iau decizii critice spontane.
Mai multe informatii despre agenda si modalitatile de inscriere aici!