NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internaţional, în patru oraşe din România

0

NASA Space Apps Challenge a dat startul înscrierilor pentru cea de-a zecea ediţie a hackathonului care se va desfăşura, simultan, online, în perioada 2 – 3 octombrie, în patru oraşe din România şi în sute de locuri din întreaga lume. În România, hackathonul se va desfăşura – acum, pentru a şasea oară – online, în oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Tema evenimentului din acest an este „Puterea lui zece”, prin care NASA marchează cele zece ediţii desfăşurate până acum, dedicate inovaţiei, colaborării şi comunităţii.

Pentru a marca a zecea ediţie a celui mai mare hackathon din lume şi a implica un număr şi mai mare de comunităţi, anul acesta NASA Space Apps Challenge reuneşte în parteneriat zece agenţii spaţiale: ESA (Agenţia Spaţială Europeană), Agenţia Japoneză de Explorare Aerospaţială, Agenţia Spaţială Canadiană, Agenţia Spaţială Australiană, Agenţia Spaţială Braziliană, Comisia Naţională pentru Activităţi Spaţiale din Argentina, Agenţia Spaţială Paraguayană, Agenţia Spaţială Naţională din Africa de Sud şi Agenţia Spaţială Naţională din Bahrain se vor alătura agenţiei NASA.

Anul acesta, Space Apps va adăuga patru categorii tematice, ridicând la zece numărul premiilor globale. Categoriile de premii vor fi anunţate în săptămânile următoare. Entuziaştii sunt invitaţi să se inspire şi din filmele de pe YouTube ale NASA Space Apps Challenge.

La NASA International Space Apps Challenge sunt invitaţi să participe oameni de ştiinţă, antreprenori, designeri, ingineri, pasionaţi de tehnologie, povestitori, producători, constructori din întreaga lume.

Timp de 48 de ore, aceştia vor accesa datele deschise ale NASA şi vor lucra împreună pentru a găsi soluţii ingenioase pentru probleme reale, de pe Pământ şi din spaţiu, pe care NASA le propune spre soluţionare în această ediţie a hackathonului.

Proiectele depuse vor fi evaluate de experţii agenţiei spaţiale şi vor fi selectaţi câştigătorii pentru cele zece premii globale.

În ţara noastră, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA, DiFine PR şi ClujHub. Doritorii pot completa aplicaţia de înscriere disponibilă pe paginile dedicate oraşelor Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Sursa: Economica.net

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.