Andrei Radulescu, Senior Investment Analyst SSIF BROKER, isi va lansa cartea Marea recesiune: De la economia mondiala la economia nationala, la Conferinta Finantare.ro, de la Cluj, de pe 29 noiembrie.
Economia Romaniei a resimtit din plin valurile acestei crize, prin prisma dependentei de fluxurile financiare, comerciale si investitionale, derulate, in principal, cu statele din Europa de Vest. Primul val al crizei a surprins economia interna intr-o stare de supraincalzire. Oprirea brusca a finantarii externe, in toamna anului 2008, a determinat intrarea in cea mai severa recesiune din ultimele decenii, atat ca amplitudine, cat si ca durata.
Totodata, iesirile de capital si deprecierea factorului uman pe parcursul anilor Marii Recesiuni au contribuit la declinul potentialului economic (catre nivelul minim de la inceputul anilor 2000, conform estimarilor econometrice).
Lucrarea monitorizeaza principalele evolutii ale economiei financiare si ale economiei reale din perioada Marii Recesiuni. Cartea se compune din analizele pe care le-am elaborat in perioada 2009-2011. Aceste analize au incercat sa anticipeze evolutiile pe termen scurt ale economiei si pietelor financiare mondiale. Majoritatea acestor articole au fost publicate de-a lungul anilor in presa financiara scrisa si online din tara si strainatate (platforma Standard and Poors’ – Capital IQ, Economistul, Wall-Street Romania, Forbes Romania, Marketroller, Business Standard, Ziua de Cluj, Financiarul, Bursa, Economic Times).