Aer de schimbare in casa noastra
Pentru fiecare dintre noi vine un moment in care vrem sa dam un aer nou locuintei noastre sau, pur si simplu, uneia dintre incaperi. Bucataria este unul dintre locurile din casa in care petrecem cel mai mult timp. Dimineata, cand ne bem cafeaua si luam micul dejun, seara, la cina, sau atunci cand gatim, bucataria este locul care trebuie sa ne dea o stare de confort. Astfel, felul in care arata conteaza foarte mult pentru a iti da o stare cat mai placuta.
Daca vrem sa dam o fata noua bucatariei noastre trebuie sa tinem cont de cele mai mici detalii. Unul dintre detaliile la care trebuie sa fim atenti este alegerea faiantei pentru bucatarie.
Faianta este un material realizat din ceramic acoperita cu smalt, folosit in principal pentru realizarea obiectelor de olarie. in anul 1968 in localitatea Batiz din Hunedoara au fost descoperite vestigiile primei si celei mai renumite Manufacturi de faianta fina din centrul si estul Europei. Manufactura de ceramica fina de la Batiz a functionat peste o jumatate de secol, intre anii 1810-1865.
Daca bucataria se afla intr-un spatiu dechis, faianta pe care o folositi, fie pe o portiune mai mica sau intr-o mai mare masura, trebuie sa fie aleasa cu atentie astfel incat sa se asorteze cu restul pieselor de mobiliere, dar cat sa se si diferentieze partea de casa in care gatesti de living.
Cum industria in acest domeniu a evoluat foarte mult, putem gasi acum multiple modele, atat din punct de vedere al nunantei, cat si din perspectiva calitatii produsului.
in variante lucioase sau mate, in combinatii infinite de culori, gasim gresie si fainata potrivite pentru toate gusturile si decorurile, important este insa sa se potriveasca stitului fiecaruia dintre noi.
Puteti opta pentru faianta tip mozaic, mata sau lucioasa, insa un aspect de care trebuie sa tineti cont este ca trebuie sa fie faianta de bucatarie de calitate.
Daca imaginatia va ajuta, puteti opta pentru diferite modele facute pe peretii bucatariei astfel incat sa se asorteze cu stilul ales de dumneavoastra si cu piesele de mobilier pe care le veti amplasa in spatiul respectiv.
Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont, avand in vedere ca vobim despre o investitie in viitor, este rezistenta placilor. Recomandat este ca acestea sa reziste aburului si umiditatii care se creaza in bucatarie, dar si grasimilor care s-ar putea depune.
Confort, ambient placut si spatiu functional
De asemenea, trebuie tinut cont si de spatiul din bucatarie atunci cand alegem marimea bucatilor de faianta, dar si de mobila sau accesorii.
Astfel, specialistii ne recomanda ca intr-un spatiu mic sa optam pentru nunate deschise care vor face ca bucataria noastra sa dea impresia de spatiu larg. Culorile inchise vor face ca incaperea sa arate si mai mica.
Daca totusi vrem sa ne folosim imaginatia si sa combinam mai multe culori, acestea trebuie alese cu atentie. Putem face o combinatie intre nunate care sa se completeze, insa acestea trebuie sa fie asezate in asa fel incat sa creeze impresia de spatiu. Tot intr-un spatiu mai mic, cum sunt majoritatea bucatariilor din apartamentele din Romania, recomandat este ca placile folosite sa nu fie prea mari. Daca beneficiati de un spatiu generos, recomandate sunt placile mai mare.
Alte criterii de care trebuie sa tii cont cand alegi gresia si faianta pentru bucataria ta sunt: rezistenta la zgariere sau absorbtia de apa.
Un alt criteriu relevant este asortarea potrivita a faiantei cu mobilierul pentru obtinerea unui décor frumos. Faianta ar trebui aleasa in funcie de culoarea mobilierului si de stilul pe care l-ai ales.
(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!