Esecul planificarii inseamna planificarea esecului (Brian Tracy)
Sfarsitul de an este intotdeauna o perioada de reflectie si de evaluare, dar si de pregatire pentru anul care urmeaza.
Daca tot nu a venit sfarsitul lumii nici anul acesta, cred ca este un moment bun sa ne gandim la ce vrem sa realizam in 2014.
Dar ce inseamna ca iti stabilesti corect obiective pentru anul urmator?
De catre ori nu v-ati facut o lista cu obiective in Decembrie si ati uitat de ea in Ianuarie? Este de ajuns sa facem o lista cu 10-20-30 de lucruri pe care am vrea sa le facem in 2014 dar nu am reusit pana cum?
Foarte multe persoane procedeaza exact asa: la sfarsit de an, nemultumite de ce au realizat in anul care a trecut isi fac o lista interminabila de obiective, de la gasirea unui job mai bun la renuntarea la fumat, pe care o salveaza intr-un folder prin calculator si o mai recitesc eventual cand isi fac din nou „planificarea” la finalul anului. Si dupa 12 luni, in ciuda listei facute, realizeaza ca lucreaza in acelasi loc, sunt tot fumatori si merg la sala tot o data la 6 luni.
Din pacate procesul stabilirii obiectivelor nu functioneaza ca o bagheta magica: o data ce le-ai scris sau te-ai gandit la ele, se materializeaza prin minune.
Pentru a le pune in practica, e nevoie nu doar sa iti stabilesti obiectivele, ci si sa te asiguri ca acestea sunt realiste, ca le-ai prioritizat si ca ti-ai facut un plan de actiune pentru a le atinge.
Deci ce ar trebui sa faci?
In primul rand sa faci o evaluare a anului care s-a terminat…
Citeste continuarea articolului pe PlandeAfacere.ro