S-a dat startul competitiei de idei de afaceri din cadrul proiectului cu titlul ,,Start-up antreprenorial”

0

uraIncepand cu data de 09 februarie 2015, Universitatea Romano – Americana din Bucuresti, sub coordonarea Centrului de Analiza si Dezvoltare Institutionala „Eleutheria” (CADI), implementeaza in parteneriat cu Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu-Jiu si SC Metodo Studii Consultanta Romania SRL (MSCR), proiectul cu titlul „Start up Antreprenorial”, cod contract – POSDRU/176/3.1/S/150369, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se inscrie in Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1. ” Promovarea culturii antreprenoriale”, avand o durata de implementare de 10 luni, in perioada 09.02.2015 – 08.12.2015.

Obiectivul general (OG) al proiectului urmareste sprijinirea antreprenoriatului si cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale in regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri si ocupare.

Activitatile derulate in cadrul proiectului vizeaza cresterea nivelului de pregatire a minim 400 persoane, din care minim 200 persoane intre 18-25 de ani aflate in invatamantul superior, in domeniul antreprenorial, respectiv in noi domenii de ocupare si antreprenoriat, precum mediu, cultura, IT, servicii individualizate; dezvoltarea unei scheme de ajutoare pentru demararea a 40 de noi afaceri care vor angaja minim 80 de persoane, precum si asistenta integrata in initierea si dezvoltarea afacerilor.

Dupa finalizarea activitatii de formare la care au luat parte persoanele inscrise in grupul tinta, in cadrul proiectului a fost lansata competitia de idei de afaceri prin care se urmareste crearea a 40 de noi afaceri, exclusiv in sectoarele industriale identificate in cadrul Strategiei Nationale de Competitivitate si CPP 176 enumerate in regulamentul competitiei. In acest sens, pe pagina web a proiectului http://www.romaniastart-up.ro/, a fost publicat Regulamentul Competitiei de Idei de Afaceri, insotit de anexe.

In competitie se pot inscrie persoane fizice care doresc sa initieze o activitate independenta, precum si persoane fizice apartinand grupului tinta al proiectului, cu domiciliul pe teritoriul oricareia dintre cele 2 regiuni de dezvoltare din aria de implementare a proiectului: Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia. La finalul competitiei cele mai bune 40 de planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialisti, vor beneficia de un ajutor minimis de 25.000 de Euro, pentru a putea fi demarate in mod concret.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 11.05.2015. Propunerile vor fi transmise in format electronic la adresa de e-mail: [email protected].

Partenerii implicati in desfasurarea proiectului isi propun, ca prin implementarea activitatilor proiectului sa ii sprijine pe membrii grupului tinta prin imbunatatirea competentelor antreprenoriale ale acestora si totodata prin oferirea de asistenta si post-asistenta acordata in initierea afacerilor, de catre cele patru centre de sprijin sustinute in cadrul proiectului.
Informatii suplimentare cu privire la aceasta competitie si la activitatile desfasurate in cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului http://www.romaniastart-up.ro/.

Persoana de contact:
Gabriel – Eugen GARAIS – Asistent comunicare interna, relatii publice si publicitate, Universitatea Romano-Americana (Partener 1), telefon: 0723.294.384, e-mail: [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.