Încrederea, responsabilitatea, transparența și securitatea sunt incluse într-un lanț numit Blockchain. Acest lucru permite multor tipuri de organizații și de parteneri comerciali să acceseze și să partajeze date, un fenomen cunoscut sub numele de încredere terță, bazată pe consens.
Printre beneficiile caracteristice ale tehnologiei blockchain se enumeră:
- Încredere și securitate – utilizatorii sunt asigurați că primesc date fără erori. Nu este posibilă modificarea datelor.
- Eficiență sporită – nu există problema reconcilierii înregistrărilor care necesită mult timp.
- Caracterul complet al informațiilor – cel mai adesea, jurnalul de tranzacții răspunde la întrebările: ce s-a cumpărat/vândut, când, cât și unde.
- Contracte inteligente – un set de reguli poate fi stocat în blockchain (sub forma unui contract inteligent).
Dacă doriți ca munca echipei dvs să se concretizeze în eficiență ridicată și încredere, atunci vă invităm să vă înscrieți la cursul Introducere în Tehnologia Blockchain accesând următorul formular: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfY-L2T4uLRxBxjuS3a9CMrOjseOTHSIaEgp8UAb4rYsWUUdg/viewform
Cursurile susținute de ICONIC pentru angajații din cadrul IMM-urilor, care se vor desfășura pe durata întregului proiect sunt: Management proiect informatic; Internationalizare prin digitalizare; Instrumente digitale pentru management; Introducere în Tehnologia Blockchain; Formare de baza privind industria 4.0 si tehnologii digitale(imprimare 3d, VR/AR); Introducere în analiza datelor mari (big data; Software Tester; Introducere în programarea Agile / Continuous integration / Continuous Development.
Pentru a beneficia în mod gratuit de cursuri în cadrul proiectului, persoanele interesate trebuie să fie angajate cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau parțială) în cadrul unor IMM-uri care își desfășoară activitatea principală sau secundară (autorizată) în unul din sectoarele economice cu potențial competitiv și să nu mai fi participat la un curs identic finanțat din fonduri europene.
Proiectul Educație și dezvoltare în era digitală, POCU/860/3/143072, este implementat de Camera de Comerț și Industrie Iași în parteneriat cu Fiatest SRL și Asociația Iconic Cluster în perioada 15 Martie 2022-14 Septembrie 2023 și este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară: 3 – Locuri de muncă pentru toți, Apel proiecte: Competențe digitale pentru angajații din IMM. Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.433.709,09 Lei. Obiectivul General al proiectului este Îmbunătățirea nivelului de competente digitale in cadrul sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC si SNCDI din regiunile mai putin dezvoltate din Romania, in special regiunea NE.