7 Metode pentru a-ti imbunatati situatia financiara

0

Cu totii ne dorim mai multi bani si sa avem siguranta zilei de maine. Cu alte cuvinte, vrem sa castigam mai multi bani si sa avem siguranta financiara, un cont de economii pentru „zile negre”. Totusi, cum sa facem asta astfel incat sa ne imbunatatim situatia financiara fara a face mari eforturi?

Oare banii chiar ne fac mai bogati? Sau este mai importata educatia noastra financiara, ceea ce stim sa facem cu banii pe cate ii avem? Cati oameni care au castigat sume mari de bani au pierdut totul in cativa ani? Tocmai pentru ca banii nu sunt suficienti pentru a avea stabilitate financiara iar un curs de educatie financiara ar ajuta pe multi sa isi imbunatateasca semificativ bugetul familiei, fara sa castige neaparat mai multi bani.

Citeste aceste 7 metode prin care sa iti imbunatatesti situatia financiara:

1. Lanseaza-ti o afacere part time. Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti creste veniturile si stabilitatea financiara este sa-ti gasesti o a doua sursa de venituri, iar o modalitate de a face acest lucru este sa-ti lansezi o mica afacere. O activitate de freelancing iti ofera flexibilitate de timp si venituri suplimentare. Primul pas pentru siguranta financiara este sa castigi mai multi bani.
2. Redu cheltuielile lunare. Incearca sa diminuezi din cheltuielile care nu sunt necesare, cum ar fi mancatul in oras, abonamante la reviste pe care nu le citesti sau la sala, daca oricum nu mergi. Haine de firma poti sa iti cumperi si in extrasezon la reduceri iar vacante le poti achizitiona din timp pentru a face economii. Averea este data de cat cheltui, nu neaparat de cat castigi!
3. Fa economii. Daca te gandesti la tine in viitor, ai mai multe sanse sa pui bani deoparte de care ai putea avea nevoie intr-o zi. De asemenea, inainte sa cheltuiesti bani atunci cand nu este nevoie, gandeste-te daca nu ai putea sa faci ceva mai util cu acei bani. Este important sa ai bani pusi deoparte in caz de urgenta. Incepi cu sume zilnice mici, pe care sa le maresti de-a lungul timpului. Ia in calcul si ideea unei pensii private pentru a-ti asigura un venit si pentru perioada cand nu vei mai putea munci.
4. Evita sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Sigur ai fost in situatia in care ai cumparat ceva si apoi ai regretat, mai ales daca obiectul respectiv a fost unul foarte scump. Din aceasta cauza, inainte sa iei o decizie de cumparare, fii atent la pret si gandeste-te la valoarea pe termen lung a produsului. Chiar ai nevoie de ultimul model de telefon si de ochelarii de soare de firma?
6. Fii atent la cardurile de credit. Inainte sa-ti faci un card de credit, analizeaza toate posibilitatile, avantajele si dezavantajele, si alege-o pe cea mai avantajoasa pentru tine. Ideal este sa traiesti fara credite!
7. Investeste in educatie! Oamenii bogati investesc cel mai mult in propria educatie pentru a sti cum sa faca mai multi bani si cum sa ii gestioneze eficient. Alaturi de educatia financiara, inteligenta emotionala este esentiala pentru a avea o relatie sanatoasa cu banii. Asadar, un curs de educatie financiara pentru femei sau barbati te va invata cum sa iti administrezi intelept bugetul.

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala si educatie financiara

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.