Planul de afaceri: Cele mai mari 7 greseli ale antreprenorilor

0
Scrierea unui plan de afaceri este un pas esential pentru lansarea cu succes a unui startup. Putem obtine finantare, recruta oameni de valoare in echipa de management, stabili cea mai buna strategie de marketing si, poate cel mai important, limita pericolul unor greseli. Orice eroare poate ingropa afacerea, oricat de bun ar fi conceptul din spatele ei. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le poate face un antreprenor in redactarea planului de afaceri.

1. Nu va puteti astepta ca planul dumneavoastra sa fie pe placul tuturor. Tinand cont de acest aspect, incercati sa alegeti un singur model de business si sa va concentrati asupra unui singur domeniu de activitate si a unei singure probleme sau nevoi din piata. In caz contrar, riscati sa neglijati aspectele cu adevarat importante, punand in pericol nu numai viitorul firmei, dar si sansele de a obtine finantare.

2. Daca cel care citeste planul de afaceri s-a plictisit dupa primele doua pagini, atunci e clar ca este nevoie de o abordare noua. Este important sa captati intreaga atentie a cititorului inca de la primul capitol si sa ii pastrati interesul pana la sfarsit.

3. Oricat de tentant ar fi sa prezentati potentialul unor castiguri generoase, estimarile financiare prea optimiste ii pun pe ganduri pe investitori. Mai rau, sumele mari ii vor face adeseori pe acestia sa creada ca nu cunoasteti cu adevarat situatia din piata si cat de greu va fi sa castigati cota de piata. Nu faceti promisiuni daca nu sunteti absolut sigur ca le veti putea respecta.

Mai multe detalii: esimplu.ro
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.