Cum sa captezi atentia audientei cu planul tau de business

1

business-summaryAtunci cand prezinti planul tau de business publicului, vei face un rezumat care va cuprinde punctele esentiale ale acestuia. In general acesta cuprinde o sinteza foarte scurta atasata finalului proiectului tau de business.

Insa de ce sa acordam o atentie atat de sporita acestei parti? Este simplu. Finantatorul sau investitorul prima oara acestei parti ii va acorda importanta. De asemenea, bancile prima oara vor consulta acest mic rezumat cand vei aplica prentru un credit sau un imprumut.

De asemenea, rolul principal al acestuia este sa trezeasca interesul cititorului astfel incat acesta sa citeasca tot planul tau. Este o sansa foarte buna de a-ti „vinde” ideea de business. Drept urmare ofera-i atentia necesara si nu trata superficial.

Cel mai important aspect este sa transformi ideea in ceva atat de spectaculos incat cel care citeste sa aiba senzatia ca nu a mai auzit vreodata de asemenea idee de business. tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca mesajul tau a fost transmis dar totusi sa lasi loc de unele intrebari fara raspuns care sa fie cautate in plan. Nu trebuie sa cuprinda prea multe detalii sau informatii care pot fi gasite in anexe. Rezumatul tau trebuie sa fie considerat o parte independenta de planul detaliat.

Un rezumat bine facut trebuie sa fie format dintr-o pagina, maxim doua si trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

Conceptul de business: descrierea ideii tale si sublienierea celor mai importante aspecte;

Oportunitatea: de ce ar trebui cineva sa aleaga ideea ta si nu a altuia? De ce este o oportnitate atat de buna pentru investitie? Care sunt nevoile si dimensiunea pietei? Care sunt curentele prezente si cum vei adapta ideea ta de bussines la ele?

Citeste continuarea articolului (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Un comentariu

  1. E usor de zis dar chiar este nevoie de talent. Sau in lipsa, de multa munca si antrenament, poate chiar cursuri de formare in directia aceasta, a prezentarilor publice.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.