Succesul unui team building consta in stabilirea unei viziuni si practici comune in randul membrilor echipei, lucru care presupune o perioada de timp. Experienta internationala in domeniu propune o frecventa de minim doua proiecte pe an pentru facilitarea atingerii obiectivelor: crearea unei echipe eficiente.
Pentru reusita unui astfel de demers nu este suficient un singur program team building. Mai mult, acest program nu trebuie sa se suprapuna cu alte sarbatori sau sa fie asociat unui eveniment propriu companiei (practica destul de des intalnita in randul companiilor din Romania). Desi astfel de practici pot conduce la atingerea obiectivului secundar al oricarui program de team building si anume motivarea membrilor echipei, pe termen lung nu prezinta beneficii pentru indivizi sau companie.
Invatarea pe care o presupune un proces de team building se cere consolidata prin repetitie, iar acest lucru presupune o anumita frecventa in timp.
Tinand cont ca, in esenta, procesul de team building vizeaza personalitatea umana, adaptarea comportamentelor membrilor unei echipe la cerinte deosebite, concomitent cu adoptarea unora noi, intelegem de ce team building-ul trebuie sa fie un proces continuu, optim planificat si sa se inscrie in cultura oricarei organizatii.
Sursa: Business-Point.ro