In linii mari, aceasta sectiune este alcatuita din trei elemente cheie: situatia financiara curenta, estimarile financiare si necesarul de finantare.
Marea provocare consta in gasirea unui echilibru intre realism si optimism: cifrele trebuie sa arata suficient de bine pentru a trezi interesul unui investitor, dar sa fie si suficient bine de ancorate in realitate pentru a avea sanse sa ajungeti acolo unde va doriti. Pentru a respecta aceste reguli, incepeti prin a va asigura ca estimarile ii pot convinge pe cei interesati de compania dumneavoastra ca intelegeti cu adevarat care sunt nevoile afacerii. Asta nu inseamna ca trebuie sa dati dovada de o precizie deosebita si nici nu aveti cum sa estimati cu exactitate cum vor sta lucrurile in viitor. Puteti in schimb sa oferiti cat mai multe detalii si cifre, toate pastrate in limite rezonabile si realiste.
Situatia financiara curenta inseamna trecerea in revista a tuturor activelor si pasivelor companiei. Ce anume se afla in proprietatea firmei si ce datoreaza unor terti. Treceti apoi la estimarile de profit si pierderi. Vorbim aici de estimari ale vanzarilor, veniturilor si cheltuielilor pe o perioada de pana la 3 ani.