Interviu Florin Jianu: Antreprenorii de succes sunt cei care investesc in consolidarea afacerii si nu in profit sau imagine

0

florin-jianu-antreprenoriFlorin Jianu este unul dintre antreprenorii de succes ai Romaniei, lansand prima afacere in urma cu 12 ani, si sustinatori ai mediului de afaceri national si european, a carui viziune are la baza inovatia si incurajarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor, activand in mediul neguvernamental in calitate de presedinte al Patronatului Tinerilor intreprinzatori din Romania.

Finantare.ro: Aveti o experienta bogata in relatia cu IMM-urile: ati fost delegat in 2014 ministru pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism iar acum sunteti presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania. Ca urmare a acestei bogate experiente, va rugam sa oferiti cateva sfaturi pretioase antreprenorilor in devenire precum si firmelor mici si mijlocii pentru a reusi sa supravietuiasca si sa aiba succes in tara noastra.

Florin Jianu: Experienta de pana in acest moment in domeniul antreprenoriatului mi-a demonstrat ca atunci cand iti propui sa fii cel mai bun in ceea ce faci cu siguranta vei reusi sa te apropii de perfectiune.

Antreprenorii de succes sunt cei care aleg sa sacrifice tot pentru a-si implini visul, sunt cei care investesc in consolidarea afacerii si nu in profit sau imagine, cei care inteleg in esec o oportunitate pentru a se dezvolta.

Sfaturile mele pentru antreprenori, nu neaparat pretioase, vizeaza informarea continua cu privire la mediul de afaceri, dezvoltarea unei echipe dedicate care sa vada in succesul companiei propriul succes, investitiile permanente in dezvoltarea personala si a firmei, indiferent de dimensiunea profitului.

Finantare.ro: De ce ar trebui sa tina cont, in primul rand, firmele dar si antreprenorii care se inscriu pentru a obtine acesti bani nerambursabili?

Florin Jianu: Antreprenorii care isi propun sa acceseze finantarile existente ii sfatuiesc sa aiba in vedere ca, indiferent de procentul de cofinantare pe care il iau in calcul initial, contributia lor nu va lipsi, ba chiar va depasi suma previzionata la momentul depunerii planului de afaceri.
Practic, o afacere care se bazeaza pe sprijinul finantarilor nerambursabile trebuie sa dispuna de un buget propriu.

De asemenea, sa aiba in vedere principiul pe care se realizeaza rambursarea cheltuielilor efectuate. Apoi, sa planifice cat mai realist bugetul planului de afaceri si perioada de implementare a activitatii.

Un plus poate fi adus prin participarea la sesiunile de informare organizare periodic de catre Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.

Citeste continuarea interviului pe Finantare.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.