Vlas, familia cu afaceri in domeniul hotelier care a prosperat pe timp de criza

0

familia vlasDesi nu putem afima ca am scapat definitiv de criza, iar multe companii din domeniul hotelier si/sau imobiliar nu au reusit sa supravietuiasca ultimei perioade, exista si afaceristi care sustin ca turismul poate fi profitabil si pe vreme de criza, la fel si piata imobiliaral. Afaceristii in cauza sunt membrii familiei Vlas, detinatoarea firmei Voiajor SRL. In proprietatea firmei Voiajor SRL, in Targu-Mures sunt hotelurile Voiajor (35 de camere) si Business (54 de camere), ambele clasificate la trei stele, la care se adauga Hotel Transilvania (78 de camere), achizitionat in anul 2009 de la omul de afaceri Josef Goschy, tranzactie care s-a cifrat la aproximativ 2 milioane de euro. Grupul de firme Voiajor SRL din Targu-Mures se afla de asemeni in negocieri pentru preluarea a doua unitati hoteliere in Dubai de patru si cinci stele, care au 120, respectiv 170 de camere, si o valoare de aproximativ 9 milioane de euro, bani care provin din surse proprii si credite bancare. Compania Voiajor va incerca sa achizitioneze si alte unitati hoteliere, din Bucuresti, Constanta, Brasov, Cluj, dar si din strainatate. „Suntem in discutii avansate pentru achizitia de hoteluri vechi, pe care sa le renovam. Am gasit deja in Cluj si in Mamaia si suntem aproape de semnarea actelor. Si la Bucuresti suntem in discutii pentru un hotel care nu este deschis inca, este construit in proportie de 60%, dar proprietarul nu mai are bani sa-l termine”, a spus Dacian Vlas (fiul).

In 1990, cand a inceput activitatea in domeniul alimentatiei publice, la momentul respectiv in centrul tarii activitatea de carburanti nu era dezvoltata, Florin Vlas (tatal) a facut prima benzinarie privata din judetul Mures si a doua din Transilvania. Nonconformist dar muncitor, sarmant si cu principii de business foarte clar conturate, Florin Vlas este unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din judetul Mures, care detine alaturi de familia sa trei hoteluri importante in Targu-Mures. Desi investitia de la Hotel Plaza Business & Spa se cifreaza la aproape sapte milioane de euro, Florin Vlas nu se opreste aici, dezvaluind ca familia sa are dejaplanuri mult mai marete. Familia Vlas s-a axat mai mult pe business hoteluri, pe partea de afaceri, cu clienti straini si din tara, dar si pe turisti. Lucreaza cu agentii de turism din Romania si din strainatate, cu care au foarte multe contracte.

Pe 28 martie 2011 familia Vlas a deschis oficial primul hotel de 5 stele din Targu Mures, hotel Plaza Business&Spa. Hotelul Plaza este primul „design hotel” din Targu Mures, are o capacitate de cazare de 170 de persoane, un restaurant cu o capacitate de 220 de persoane (bucatarul sef este adus din Manchester), un centru de conferinte si centrul SPA care are 2 jacuzzy, sauna finlandeza, baie de aburi, zona de relaxare, sala de fitness, zona de realare si bar zone. Noutatea adusa de acest hotel este design-ul exclusivist, adica vor fi 18 tipuri de camere total diferite, de la mobilier pana la intrerupatoare, potrivit managerului unitatii Dacian Vlas. „Diversitatea spatiilor de cazare, unicitatea acestora, designul inovator si revolutionar, deschid un nou concept de hoteluri, unic in Romania. Oaspetele nostru va avea posibilitatea de a alege in mod interactiv camera in care doreste sa isi petreaca timpul, il vom impresiona de asemenea cu un nou mod de abordare a gastronomiei si de petrecere a timpului liber”, se arata pe site-ul hotelului.

Despre aceasta realizare Florin Vlas marturiseste: „Am incercat mereu sa imi investesc profiturile in imobile, imobiliare si unitati de cazare, luand in calcul faptul ca valoarea unui imobil creste tot timpul, mai ales al Hotelului Plaza, acesta fiind la kilometrul zeo al municipiului Targu-Mures. Sigur, cresterea valorii unui imobil e mai substantiala decat a tine banii in banci, in conturi cu dobanda. Un om de afaceri care tine banii in banca sa ia dobanda nu e om de afaceri, asta o face un om simplu care are o mostenire si zice isi ajunge sa traiesc din dobanda”.

Conform celor relatate in presa, familia Vlas este o familie de admirat pentru reusita in afaceri, si mai ales pentru unitatea de care da dovada in atingerea acestui scop. Domeniul de activitate ales este unul de un real succes, compatibil cu preferintele intregii familii, dupa cum declara Florin Vlas. El considera ca turismul nu este in criza si ca valoarea imobilelor nu va disparea niciodata, „iar cu turismul orice ai face, nu prea ai cum sa o dai in bara”, argumenteaza plastic rationamentul pe care l-a avut la baza. Povestea de success a familiei Vlas se poate rezuma la cateva cuvinte „unitate, perseverenta, continuitate, vitalitate”, dupa cum reiese si dintr-o marturisire a seniorului – „Am avut si am norocul de o familie unita, care conteaza foarte mult in rezultatele firmelor noastre, deoarece actionarii firmelor sunt membrii familiei. Sigur, copii vor duce mai departe activitatea aceasta, insa acest lucru nu ma opreste sa continui sa muncesc, pentru ca asa sunt format si ma simt foarte tanar”.

Sursa: Sociology of Richness

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.