Un tanar este pe cale sa dezvolte un startup de succes dintr-o industrie uitata

2

lucian.stanciuIntr-o perioada in care crescatorii de oi sunt nemultumiti de preturile mici pe care le obtin din comercializarea lanii, un tanar a venit cu o ideea de startup care ar putea revigora industria prelucrarii lanii.

La mare cautare in Occident, dar aproape necunoscuta in Romania, izolatia din lana este folosita la casele ecologice si nu numai, mai ales ca materialul este biodegradabil si nu provoaca alergii.

Desi inca nu exista o fabrica in care lana sa fie transformata in izolatie, acest lucru este pe cale sa se schimbe. Tanarul Lucian Stanciu urmeaza sa deschisa la Teleaga, Prahova, o fabrica destinata acestui lucru. Pentru a pune pe picioare acest business, Lucian Stanciu a primit o finantare de 32.000 de euro in cadrul unui concurs de implicare sociala organizat de Petrom, „Fabricat in Tara lui Andrei”. In fabrica de izolatii vor lucra circa 10 angajati, toti localnici.

„Misiunea organizatiei IZO-MIORITA este de a produce si comercializa izolatori fonici si termici, din lana de oaie, de cea mai inalta calitate. Pentru inceput, vom fi primii din Romania care vor produce izolatori termici si fonici 100% naturali (folosind resursele locale si finantare 100% romaneasca). Organizatia isi propune sa devina un centru al (re)dezvoltarii unei industrii romanesti bazate pe lana de oaie. Pe termen lung ne propunem sa fim principalii procesatori de lana de oaie din zona Europei de Est”, arata Lucian Stanciu in prezentarea proiectului sau de business.

La nivel mondial, izolatiile din lana sunt la mare cautare si ofera nu doar un confort termic, dar si unul fonic. Un alt aspect important pentru care acest material biodegradabil este popular este faptul ca nu prezinta nici un risc pentru sanatate.

Prelucrarea materialului este simpla si consta in presarea mecanica a lanii, care se comercializeaza apoi sub forma de baloti sau franghii. Cu un pret mult mai mare decat al vatei minerale, izolatia naturala este ideala pentru casele ecologice din lemn si poate reprezenta un profit frumusel pentru o ferma de oi.

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Crowdfunding

Share.

2 comentarii

  1. Buna ziua intentionez sa deschid un centru de colectare a pieilor si a lanii si sunt interesat de desfacerea acestora ma puteti ajuta?

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.