Un tanar de 25 de ani la prima incercare antreprenoriala: A investit 100.000 de euro in al doilea Subway din Bucuresti

0

Vlad Gutau are 25 de ani si doi ani de experienta in companii nationale si multinationale. La prima sa incercare antreprenoriala el a ales sa investeasca circa 100.000 de euro in al doilea restaurant Subway din Bucuresti, amplasat pe o suprafata de 51 mp in centrul comercial Sun Plaza.

Americanii de la Subway, care detin cel mai extins lant de restaurante din lume, cu peste 37.000 de restaurante in 100 de tari la nivel mondial, mai au deschise unitati in Bucuresti (zona Piata Victoriei), Cluj (Iulius Mall) si Iasi (Palas Mall).

Gutau, absolvent al Universitatii Romano-Americana cu specializarea Management-Marketing, spune ca inainte de a deschide propriul restaurant Subway a lucrat timp de doi ani. Ultimul sau job a fost in cadrul unuia dintre cei mai importanti jucatori din IT-ul locala HP (Hewlett Packard).

Cu bani de la parinti

„Sunt la prima incercare de business propriu. Nu am fost nevoit sa ma imprumut pentru a deschide acest restaurant am primit bani de la parinti”, spune el. Vlad Gutau este potrivit presei locale fiul fostului primar din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau.

Primul contact cu brandul al noului francizat a avut loc in SUA, tara mama a Subway, unde a mers sa studieze.

Cei care doresc sa deschida un restaurant Subway au nevoie de 7.500 de euro taxa de franciza (achitata pentru 20 de ani), cel putin 100.000 de euro investitie in unitate si un spatiu de minimum 40-50 de metri patrati. Aceste conditii se adauga planului de business menit sa ii convinga pe americani de viabilitatea restaurantului. Francizatul plateste de asemenea 8% din totalul cifrei de afaceri companiei Subway, alte 4,5 procente mergand catre fondul de marketing al Subway pentru Romania.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.