Radu Georgescu

0

Radu Georgescu este unul dintre cei mai cunoscuti intreprinzatori de pe piata de IT din Romania. A inceput antreprenoriatul in 1992 cand era inca in ultimul an de facultate si si-a vandut proiectul de diploma – o biblioteca de organe de masini pe platforma CAD (Computer Aided Design) – profesorului sau.

In 1994 a deschis prima firma GECAD, iar in 1994 a inceput dezvoltarea cunoscutului virus RAV si a altor 3 proiecte, ocazie cu care a invatat o lectie importanta pentru cariera oricarui antreprenor: nu toate proiectele au aceleasi sanse de reusita!

In 2004 a lansat Grupul Gecad care incorpora deja 5 firme si a inceput dezvoltarea a patru softuri noi: Axigen (server de email), ePayment (platforma de plati online), Avangate (platforma ESD) si Sentinet (solutie non-antivirus de securitate). In 2010 a vandut ePayment catre Allegro/Naspers.

Evolutia lui Radu Georgescu in cateva cuvinte poate fi prezentata asa: dintr-o companie pe care a pornit-o de la zero in 2004, a construit practic o intreaga industrie in Romania: cea a comertului electronic.

Despre antreprenoriat el spune: „imi place extraordinar de mult ceea ce fac – imi place sa fiu antreprenor, imi place sa am idei noi pe care sa le pun in practica sau macar sa incerc, imi place sa impartasesc din ideile mele celorlalti chiar daca sunt bune sau rele, imi place sa incurajez spiritul antreprenorial mai ales in randul celor tineri, imi place sa impartasesc din experienta mea de pana acum sperand ca astfel pot da inapoi noilor generatii ceea ce viata de antreprenor m-a invatat pe mine in decursul anilor. Si mai ales imi place sa fiu parte a unei statistici, sa nu fiu obligat sa ma auto-cenzurez” (Radu Georgescu).

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.