Opt antreprenori ce au facut istorie: De unde au inceput, ce au riscat si ce sfaturi au (de) dat

0

Este greu sa gasesti idei care sa schimbe destine, dar si mai dificil sa le pui in practica. Aceasta este insa diferenta dintre visatori si pragmatici, cei ce duc la bun sfarsit lucrurile. Atunci cand sefului Amazon.com, Jeff Bezos, i-a venit ideea de a construi compania, i-au trebuit doar 48 de ore pentru a renunta la job si sa inceapa treaba. Citeste povestile celor mai mari 12 antreprenori ai vremurilor noastre, conform CNN.com.

Jeff Bezos – O plimbare in parc cat 80 miliarde de dolari

Compania: Amazon
Valoarea de piata: 84 mld. $
Vanzari: 48,1 mld. $
Angajati: 56.200
Sfat: Retrage-te in mod regulat, pentru scurt timp

Atunci cand lui Jeff Bezos i-a venit ideea ce s-a concretizat ulterior in Amazon.com, se afla la o plimbare in Central Park cu seful lui. In 1992, Bezos era senior vice president la fondul D.E.Shaw. Si-a deschis sefului sau visul de a crea o companie care sa vanda carti pe Internet. Seful sau l-a ascultat atent inainte de a-i oferi un sfat: „Pare a fi o idee buna, dar ar fi si mai buna daca i-ar fi venit cuiva care nu avea deja un job”.

18 ani mai tarziu, Bezos este inca la carma Amazon.com, retailerul care a redefinit felul in care oamenii cumpara aproape orice. Compania are 56.200 de oameni si este evaluata la peste 80 miliarde de dolari.

Bezos este unul dintre putinii manageri care si-au pus cu adevarat amprenta asupra economiei actuale si a lumii, in general. Uneori, cand se simte asaltat de probleme la birou, ii place sa se retraga pentru scurte perioade de timp intr-un spatiu izolat complet. „Fara telefoane care sa sune. Atunci cand sunt singur imi vin cele mai bune idei creative. Uneori imi place in acele 2-3 zile sa caut pe Internet noi idei ale tinerilor, deseori ei au imaginatia cea mai bogata”, spune el.

Vezi mai mult… (Wall Street)

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.