De la o afacere inceputa in facultate a ajuns sa vanda 9.000 de laptopuri cu un magazin online

0

Dan Dumitrescu, 37 de ani, absolvent de Politehnica, punea in 1996 bazele unei firme de suport IT si vanzare de produse electronice, care avea sa fuzioneze trei ani mai tarziu cu o alta firma de profil, Oktal, ajungand astfel la un business de 5 milioane de euro anul trecut.

„Eram in facultate cand am infiintat firma Elka si am inceput sa vand tot felul de produse pe partea de IT si sa ofer servicii suport. Dupa fuziunea cu firma Oktal ne-am concentrat pe dezvoltarea businessului online”, isi aduce aminte Dan Dumitrescu, directorul general al companiei Elka-Oktal si detinatorul unui pachet de 30% din actiuni. El a dezvoltat aceasta firma impreuna cu partenerul lui Octavian Jeles.

Compania administreaza cinci magazine online, printre care Oktal.ro, novashop.ro si co­menzipc.ro. Site-ul care aduce cele mai mari incasari este oktal.ro. „Oktal.ro s-a lansat atunci cand nici macar nu exista o piata de comert online in Romania, fiind astfel un promotor al comertului pe internet. Magazinul online a crescut atunci cand milioane de uti­li­za­tori au descoperit accesul la internet, e-mai­lul si posibilitatea de a cumpara de pe in­ternet”, a spus el. Potrivit antreprenorului, magazinul online a reusit in ultimii 4 ani sa isi dubleze vanzarile, in conditiile in care puterea de cumparare a romanilor a scazut. Antre­pre­norii lucreaza cu procesatorul de plati Pay U.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.