Cum i-a cucerit pe englezi o tanara antreprenoare de 25 de ani

0

Irina_AlionteLa doar 25 de ani, Irina Alionte conduce propria afacere la Londra. La inceput, a beneficiat de sistemul britanic de sustinere a unei cariere, iar acum este un model pentru tinerii antreprenori.

In 2012 Irina Alionte avea in Romania o afacere de familie de succes si perspective de a parcurge traseul antreprenorial. Pe langa experienta de aici, Irina si-a dorit sa se specializeze urmand in Marea Britanie un masterat in Marketing si Strategie la o scoala de business de top: Universitatea Warwick.

Apoi, la 24 de ani, a  luat cea mai curajoasa decizie din viata ei, aceea de a incepe propria afacere pe cont propriu la Londra, oras in care nu avea familie, conexiuni de afaceri si nici nu stia de unde sa inceapa. Din fericire, a avut ocazia sa cunoasca antreprenori cu experienta care au crezut in ea si astfel a primit finantare si indrumare de la cea mai mare organizatie de mentoring din Marea Britanie.

„Club Cardio a fost o idee care mi-a venit in timpul scolii cand mi-am dat seama ca lumea se simte intimidata sa faca miscare intr-o sala cu lumini si oglinzi puternice. Asa ca m-am gandit ca in atmosfera unui club de noapte, lucrurile ar sta altfel, iar fetele se pot simti ele insele. Asa combinam dansurile si exercitiile fizice cu distractia, la o ora la care cluburile oricum stau nefolosite”, a explicat Irina conceptul sau de afacere, care ii aduce venituri de peste 5.000 de lire lunar si pe care a reusit sa-l extinda in mai multe orase din Anglia.

Un an mai tarziu, comunitatea de afaceri ii recunoaste meritele si o recompenseaza cu premiul Best Business Growth. Intre timp, Irina a devenit empowerment coach, a avut mai multe aparitii in prea scrisa din Marea Britanie si a fost invitata la mai multe evenimente menite sa inspire tinerii antreprenori. Alionte a primit si 3.000 de lire sterline de la statul britanic, fonduri obtinute printr-un program de sprijinire a tinerilor antreprenori.

„La 30 de ani vreau sa fac primul milion”, mai spune tanara de 25 de ani, la un an de la demararea afacerii.

In experienta din Romania, Irina a simtit de multe ori ca nu exista un sistem de sustinere pentru tinerii cu idei de afaceri care vor sa isi ia responsabilitatea asupra vietii si sa isi transpuna viziunea in practica. Asa ca Irina isi doreste acum sa le ofere tinerilor o sansa in plus si sa impartaseasca din experienta ei, aducandu-i in Romania pe cei care i-au fost aproape si au ajutat-o sa ajunga unde este acum.

„Au fost 3 persoane influente si de succes care m-au insipirat pe parcursul experientei mele antreprenoriale, antreprenori cu experienta care calatoresc in toata lumea ca speakeri internationali. Vreau sa ii aduc in Romania pentru ca eu cred foarte mult in tinerii romani, in potentialul lor nebanuit si in posibilitatea de a-si transforma cele mai indraznete vise realitate, au nevoie doar de un imbold”, marturiseste Irina.

Irina pregateste pentru 15-16 martie, la Bucuresti, conferinta Born2Succeed, in cadrul careia impreuna cu mentorii sai le va transmite si altor tineri romani increderea si inspiratia de care au nevoie.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.