Companie IT fondata de trei romani, vanduta cu peste 15 milioane de dolari

0

Vladimir_OaneCompania canadiana HootSuite a platit intre 15 si 20 milioane de dolari pentru a prelua Compania uberVU, infiintata in 2008 de trei romani: Vladimir Oane, Dan Ciotu si Dragos Ilinca.

uberVU monitorizeaza informatiile aparute despre companii pe retelele sociale, iar canadienii sunt specializati in a oferi consultanta companiilor care doresc sa se promoveze pe Twitter, Facebook, Foursquare sau Instagram.

„UberVU reprezinta urmatoarea generatie de solutii de analiza si aduce totodata o echipa de clasa mondiala. Achizitia pune la un loc cele mai bune solutii de analiza ale uberVU cu solutiile HootSuite de implicare sociala si ne aduce mai aproape de viziunea noastra pentru o platforma simpla, accesibila si sigura pentru un peisaj al retelelor sociale care se schimba rapid”, a declarat directorul general al HootSuite, Ryan Holmes.

„Despre o posibila tranzactie am inceput sa discutam insa de 6-7 luni. Lucrurile s-au miscat repede, dupa cum se vede”, a declarat Vladimir Oane, unul dintre cei trei fondatori uberVU.

Compania uberVU, fondata in Romania si cu operatiuni la nivel global, avand clienti majori in SUA, are in prezent 50 de angajati, 30 dintre ei fiind in tara. Numarul acestora ar putea creste ca urmare a achizitiei.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.