Cinci tineri vor sa puna bazele primului business HUB din Iasi

0

the.grape.iasiCinci tineri cu initiativa vor sa puna bazele unui HUB de antreprenoriat din Iasi, in incercarea de a sustine tinerele talente cu idei din regiune. Cei 5 fondatori, Costina Iurascu, Bogdan Irimia, Tudor Gandu, Cezar Cardon si Andreea Zaharescu au varste cuprinse intre 23 si 28 de ani.

Dezvoltarea in Iasi a unei comunitati de business pentru tinerii cu potential

Costina Iurascu, co-fondatoare a HUB-ului The Grape considera „ca spatiul acesta de co-working pe care vreau sa il lansez in Iasi alaturi de echipa mea, e ceea ce Iasul are nevoie, si anume, dezvoltarea unei comunitati de business pentru tinerii cu potential, cu idei magnifice si cel mai important, cu pasiune. Va fi un spatiu cu dublu rol: de co-working si de educare. Sa participam la Idei din Tara Lui Andrei inseamna foarte mult pentru noi, si chiar speram sa putem aduce un impact in comunitatea locala astfel”.

Primul business HUB din Iasi, al 8-lea din tara

Conceptul de co-working a aparut pentru prima data in Marea Britanie in 2005, iar in prezent exista peste 2500 de astfel de spatii in toata lumea, in peste 100 de tari. In Romania exista 7 business hub-uri, dar nici unul dintre ele nu se afla in Iasi, unul dintre cele mai importante orase ale tarii din punct de vedere economic, cultural si educational. Principalele directii ale proiectului sunt dezvoltarea afacerilor cu care sa ofere un beneficiu direct sau indirect comunitatii si organizarea de evenimente care sa prezinte conceptul de antreprenoriat social si sa stimuleze participantii sa conceapa idei de afaceri care pot aduce un impact pozitiv in Iasi.

Fondatorii The Grape doresc crearea unui spatiu comun de lucru, numit spatiu de co-working, unde antreprenorii isi vor desfasura activitatea zilnica, prin organizarea de concursuri de idei de afaceri sociale, urmand ca cele mai bune sa fie sustinute si prin realizarea unui fond care sa finanteze afacerile sociale. The Grape ar trebui sa genereze un impact pozitiv in mediul local prin afacerile cu componenta sociala pe care le va sustine sa se infiinteze si sa se dezvolte, va stimula dorinta iesenilor de a face ceva pentru orasul lor si va creea indirect locuri de munca.

Cei 5 tineri si-au propus 4 obiective pe care doresc sa le atinga cat mai curand:

  • Crearea unui spatiu dedicat dezvoltarii afacerilor sociale in Iasi in primele doua luni din momentul primirii finantarii;
  • Minim 10 entitati (firme, startup-uri, freelanceri, ONG-uri) isi vor desfasura activitatea in spatiul de co-working in primele doua luni din momentul lansarii proiectului;
  • Sustinerea infiintarii, de catre ieseni, a minim o afacere sociala, in primul an din momentul primirii finantarii;
  • Doua evenimente dedicate promovarii conceptului de antreprenoriat social in randul iesenilor va fi organizat in primul an din momentul primirii finantarii.

Deoarece The Grape este un ONG, pentru lansarea oficiala tinerii au aplicat pentru un fond la Tara lui Andrei, dar au castigat si un fond de 5.000 de lei de la Fundatia Comunitara Iasi.

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Crowdfunding

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.