Alexandre Gorj, tanarul care a adus celebrele macarons frantuzesti in Romania, va deschide un magazin la Paris

0

alexandre.gorjAlexandre Gorj, tanarul de 27 de ani, care a adus celebrele macarons frantuzesti in Romania, va deschide anul viitor primul magazin la Paris. In timp ce isi extinde afacerea dincolo de granite, dezvoltarea retelei pe piata locala prin sistem de francize va fi oprita.

In anul 2010 Alexandre Gorj contruia de la zero brandul Madame Lucie si aducea, pentru prima data in Romania, celevrele macarons frantuzesti. Investitia sa initiala de 50.000 de euro a folosit-o pentru a deschide un laborator de cofetarie, sapte magazine, dar si parteneriate cu restaurante, cafenele si cluburi premium din Bucuresti.

Inspirat de pasiunea pentru gatit a mamei lui, doamna Lucia, el a creat brandul Madame Lucie, prezent pe piata locala printr-un laborator de productie de macarons si reteaua de magazine: trei in Bucuresti si cate unul in Cluj, Iasi, Sibiu, Chisinau – dintre care ultimul a fost inaugurat in Centrul Vechi al Capitalei.

Dupa trei ani de la lansare, Gorj a reusit sa creasca vanzarea de la zece macarons pe zi la circa 3.000 de bucati, la un cost de productie de 2,5 lei pentru o prajitura.

Printre planurile lui Gorj se numara acum deschiderea magazinelor in afara granitelor. Primul oras unde se va extinde Madame Lucie va fi chiar cel de unde vin le macarons, Parisul. Spania, Italia si SUA sunt alte tari unde antreprenorul planuieste sa inaugureze magazine. Mesajul pe care il transmite celorlalti antreprenori este „sa fie perseverenti si sa asculte sfaturi de la oamenii din business cu experienta”.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.