A pornit o afacere in timpul facultatii si dupa 10 ani are propriul brand. Povestea Ioanei Pascal

0

ioana pascal obsidianIoana Pascal este considerata una dintre cele mai puternice 100 de antreprenoare din Romania. In urma cu zece ani, pe cand era studenta in anul al doilea de facultate, a deschis, impreuna cu mama ei, un boutique de bijuterii lucrate in argint cu pietre naturale, intr-o zona comerciala din Constanta.

Pascal a absolvit in 2006 Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative din Bucuresti, iar apoi si-a obtinut Masteratul in Comunicare Interculturala, catedra UNESCO, la Universitatea din Bucuresti (2006-2008).

Din 2004 lucreaza impreuna cu mama ei la businessul Obsidian, „creat din pasiunea noastra pentru bijuterii si accesorii”. Pentru ca a simtit nevoia specializarii in afacerea cu bijuterii, a urmat si un curs de design de bijuterii in cadrul Institutului European de Design din Milano.

Cel mai dificil moment din cariera a fost cand, in 2013, a inchis unul dintre magazinele din Constanta, moment urmat insa de deschiderea showroomului din Bucuresti. Pascal nu califica leadershipul feminin ca fiind o piedica in afaceri, crede insa ca „este diferit si asa si trebuie sa fie. Problema apare atunci cand o femeie incearca sa adopte discursul si atitudinea unui barbat pentru a se impune”.

Compania sa a avut venituri de peste 500.000 de lei in 2012 si are noua angajati, potrivit datelor publicate la ministerul de finante.

In prezent, cerceii, bratarile, colierele, butonii sau inelele comercializate sub brandul Obsidian, provenind atat din import cat si din din linia de bijuterii produsa in atelierul personal, sunt vandute in magazinul din Constanta, intr-un showroom din Bucuresti si printr-un magazin online.

 Sursa: BuzinessMagazin.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.